کالری شمار جوانه گندم یک دانه است که خواص درمانی بسیاری دارد. پر از فیبر و پروتئین و دیگر مواد مغذی مانند کلسیم، آهن، پتاسیم، منیزیم، روی، اسیدهای چرب امگا 6 و اسیدهای چرب امگا 3 است. از کالری شمار جوانه گندم در بسیاری از زمینه ها استفاده می شود. فقط دو قاشق غذاخوری کالری شمار جوانه گندم حدود 15٪ از نیاز روزانه به ویتامین E و 10 درصد از نیازه روزانه به فولات فراهم می کند. در هر 2 قاشق غذا خوری کالری شمار جوانه گندم تنها 50 کالری وجود دارد. کالری شمار جوانه گندم یک ماده غذایی غنی از مواد مغذی است جوانه گندم منبع خوبی از ویتامین B، فسفر، روی، آهن، سلنیوم و پتاسیم است 2 قاشق غذاخوری از کالری شمار جوانه گندم خام شامل 0.27 میلی گرم تیامین، 0.9 میلی گرم نیاسین، 40 میکروگرم فولات، 121 میلی گرم فسفر، 0.9 میلی گرم آهن، 1.7 میلی گرم روی، 11.4 میلی گرم سلنیوم و 128 میلی گرم پتاسیم است مصرف کافی فولات سبب حمایت از سلامت قلب و جلوگیری از نقص لوله عصبی در کودکان می شود ویتامین های گروه B همه برای کمک به سوخت و ساز مواد غذایی برای تولید انرژی کمک می کنند آهن، خون را اکسیژن دار نگه می دارد فسفر، برای سلامت استخوان مهم است روی، در بهبود زخم مفید است، سلنیوم، مانند یک آنتی اکسیدان از اکسیداسیون سلول محافظت می کند با توجه به انجمن قلب آمریکا، خوردن غذاهای غنی از پتاسیم می تواند به کاهش فشار خون کمک کند.
کالری شمار کالری شمار -ویتامین E - این از آنتی اکسیدان های محلول در چربی است و به محافظت سلول ها و بافت از آسیب کمک می کند و ممکن است بیماری های خاص را دفع کند.اسید فولیک - برای زنان باردار و یک ایده خوب برای همه می باشد این ویتامین B به سلول های جدید و سالم برای حفاظت در برابر برخی سرطان ها کمک می کند. منیزیم - این ماده معدنی به قلب، استخوان ها و داشتن سیستم ایمنی قوی کمک می کند داده های اخیر نیز نشان می دهد که حتی ممکن است خطر نوع 2 دیابت کاهش دهد .تیامین - این ویتامین B به تبدیل کربوهیدرات به انرژی کمک می کند همچنین برای عملکرد مناسب قلب، عضلات و سیستم عصبی ضروری است. فسفر - به کلسیم برای ساختن استخوان ها و دندان های محکم کار می کند کالری شمار جوانه گندم این ماده معدنی نیز برای رشد، نگهداری و تعمیر تمام بافت ها بدن ضروری است.روی - بدن شما این ماده معدنی را برای صدها عمل، از جمله ( مبارزه با ویروس ها، کمک به شفای زخم ها، سنتز DNA و تقسیم سلولی مناسب ) استفاده می کند. کالری شمار جوانه گندم علاوه بر اینکه منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی می باشد یک منبع خوبی از فیبر است. 2 قاشق غذاخوری حاوی 1.9 گرم فیبر، این مقدار فیبر با یک تکه نان گندم کامل برابر است. فیبر بیشتر در رژیم غذایی سبب سیری و به کنترل وزن کمک می کند. کالری شمار جوانه گندم فیبر در مواد غذایی حرکات روده را بهبود می بخشد و سبب کاهش یبوست می شود. همچنین می تواند میزان کلسترول خون را کاهش می دهد.
کالری شمار جوانه گندم یک منبع خوبی از پروتئین است. 2 قاشق غذاخوری حاوی 3.3 گرم پروتئین است برای کمک به حفظ توده بدون چربی بدن، سلول های جدید و حفظ سیستم ایمنی بدن از پروتئین سالم در مواد غذایی استفاده می شود.به جای آرد هنگام پخت از کالری شمار جوانه گندم استفاده می شود شما می توانید 1/2 یک فنجان ( 125 میلی لیتر ) از آرد را در دستور العمل مانند کلوچه، ماکارونی و سایر محصولات پخته استفاده کنید.آن را به بلغور جو دوسر اضافه کنید است - همچنین شما می توانید یک قاشق غذاخوری یا ( 15 میلی لیتر ) را به بلغور جو دوسر صبحانه خود اضافه کنید دوز روزانه توصیه می شود برای کالری شمار جوانه گندم 1 قاشق غذاخوری یا 15 میلی لیتر برای هر 45.4 کیلوگرم وزن است. کالری شمار جوانه گندم را جایگزین پودرهای سوخاری کنید - در دستور العمل مانند میت لوف، کاسرولها و مرغ پخته شده، نیمی از مقدار توصیه شده از خرده نان را با کالری شمار جوانه گندم جایگزین کنید.استفاده از روغن کالری شمار جوانه گندم در پختن - شما می توانید از روغن کالری شمار جوانه گندم در مواد غذایی استفاده کنید. شما نباید از آن به عنوان روغن سرخ کردنی استفاده کنید. مواد مغذی روغن کالری شمار جوانه گندم با حرارت دادن از دست می رود. از روغن کالری شمار جوانه گندم به جای روغن زیتون در سس سالاد و سس های پاستا استفاده کنید. شما همچنین می توانید از آن به جای سبزیجات در پخت استفاده کنید. این روغن پروتئین و ویتامین های A، D و E بیشتر ی به مواد غذایی شما اضافه می کند.
خواص کالری شمار جو بسیار است . کالری شمار جو یکی از دانه های بسیار مفید با فیبر بالا و دارای کلسیم قابل توجهی است. کالری شمار جو یکی از اولین دانه های کشت شده در تاریخ است که در نان بعضی غذاها، نوشابه ها و دیگر مواد وجود دارد کالری شمار جو همچنین یکی از دانه های پر مصرف در جهان است. کالری شمار جو گیاهی است یک ساله که ارتفاع ساقه استوانه ای آن بسته به ارقام مختلفه از 100 ـ 40 سانتی متر فرق می کند. کالری شمار جو به طور کلی در طب سنتی به سه صورت مختلف استعمال می شود :1) جوی کامل که دانه با سبوس روی آن باشد و فقط دنباله آن را کنده باشند.2) کالری شمار جوی مقشر یا پوست گرفته که عملاً قسمتی از پوست آن گرفته شده است.3) جوی سفید کرده که تمام پوست و سبوس آن را گرفته و به صورت جوی سفید درآمده باشد که در اصطلاح به آن کالری شمار جوی مرواریدی می گویند. کالری شمار جوی کامل معمولاً برای تهیه غرغره ها به کار می رودو در سایر موارد از کالری شمار جوی مقشر یا کالری شمار جوی کاملاً سفید استفاده می شود.غلات، منابع مهم فیبر در رژیم غذایی، ویتامین ها و مواد معدنی هستند که در دانه های تصفیه شده و یا تصفیه نشده یافت می شود. در این بخش به بررسی خواص کالری شمار جو خواص آرد کالری شمار جو و خواص نان کالری شمار جو خواهیم پرداخت.خوردن دانه کالری شمار جو تشنگی را فرو می نشاند. تب را برطرف می کند و به عنوان مقوی و تونیک عمل می کند. و مالت در هضم غذاهای نشاسته ای خیلی کمک می کند و برای کاهش ترشح شیر کاربرد دارد.
کالری شمار جو از نظر طبیعت طبق نظر حکمای سنتی سرد و خشک است و مواد مغذی آن از گندم کمتر است، ولی قابض و خشک کننده است.غلیان صفرا و خون را تسکین می دهد و تب های گرم و تب های سل را تقلیل می دهد. مضر مثانه است، از این نظر باید با روغن و انسیون خورده شود. کالری شمار جو زود هضم می شود ، مولد خون صالح است و به اصطلاح خونساز است ولی معده را سست می کند.طبق گزارش مرکز دانش MNT که انعکاس بخشی از مقالات فواید غذاها را در بر می گیرد، خوردن نصف فنجان کالری شمار جو 326 کالری، 11.5 گرم پروتئین، 2 گرم چربی، صفر گرم کلسترول، 68 گرم کربوهیدارت و 16 گرم فیبر در رژیم غذایی روزانه را تامین می کند.آمار جالب این است که مصرف نصف فنجان کالری شمار جو، 3 درصد از نیازهای کلسیم روزانه، 18درصد از آهن، 40 درصد تیامین، 25 درصد ریبو فلاوین، 21 درصد نیاسین، 15 درصد ویتامین B6 از فولات، 30درصد منیزیم، 25 درصد فسفر، 12 درصد پتاسیم، 17 درصد روی، 23 درصد مس، 50 درصد از سلنیوم و 90 درصد از نیازهای منگنز بدن را بر آورده می کند و همچنین بتا گلوکان که یک نوع فیبر است در کالری شمار جو یافت می شود. کالری شمار جو ، به نظر می رسد که از چند طریق در کاهش کلسترول مؤثر است. یکی این است که شبیه داروهای شیمیایی ضد کلسترول بازار، در مکانیسم ساخت کلسترول در کبد دخالت کرده و کلسترول را کاهش می دهد. محققان وزارت کشاورزی آمریکا در مرکز تحقیقات مادیسن سه ترکیب جداگانه در کالری شمار جو کشف کرده اند که قابلیت کبد در ساختن کلسترول نوع LDL را مهار می کند.
بسیاری از مطالعات نشان داده اند که مصرف روز افزون غذاهای گیاهی مثل کالری شمار جو خطر ابتلا به چاقی، دیابت، بیماریهای قلبی و مرگ و میر را کاهش می دهد و وزن را کاهش و موها را سالم و انرژی را افزایش می دهد. کالری شمار جو برای سرد مزاجان مضر است از این نظر باید با شکر خورده شود.مواد شیمیایی معروف به مهار کننده های پروتئاز که در دانه های گیاهی از جمله در کالری شمار جو وجود دارند، عوامل موجب سرطان را در بستر روده ها سرکوب می کنند و به این دلیل کالری شمار جو در ردیف مواد ضد سزطان قرار دارد.مالت کالری شمار جو کمک به هضم غذا می کندو مغذی است و سینه را نرم می کند ، برای معالجه سوء هاضمه تجویز شده است.ماءالشعیر سرد و تر است. مسکن حدت خون ، صفرا ، اخلاط سوخته و تب ها و امراض گرم است. حرارت باطنی را تسکین می دهد و حرارت کند و عطش مفرط را فرو می نشاند و برای سل، زخم های ریه، ذات الجنب، سردرد گرم و امثال اینها نافع است. اگر ماءالشعیر با نصف وزن کالری شمار جو آن ، خشخاش کوبیده مخلوط و مانند حریره شود، برای سردرد گرم مفید است و با عناب ، سپستان ، انجیر و پرسیاوشان برای درد سینه و سرفه مجرب است.شیره کالری شمار جو که آن را کشک الشعیر گویند سرد مایل به خشک است و غلیظ تر از ماءالشعیر است و برای اسهال صفراوی و مزاج های گرم مفید است و غرغره با آن برای ورم گلو و درد گلو نافع است.سبوس مهم ترین راه درمان طبیعی یبوست به شمار می رود.
کالری شمار جو جلوگیری از یبوست نیز از بروز بواسیر ، التهاب دیورتیکول (کیسه ای مدوربه اشکال و اندازه های مختلف است که در جدار داخلی روده ایجاد می شود)، سرطان کولون، شقاق، فیستول، شکاف بافت معده و عفونت های دستگاه گوارش (که غالباً در میان افراد مسن مشاهده می گردد) پیشگیری می کند.بر اساس پژوهش های مختلف ، سبوس غنی ترین منبع غذایی فیبر و الیاف گیاهی محسوب می شود. این فیبر و الیاف را که بیشتر مواد سلولزی و همی سلولزی می باشد و مصرف آن موجب افزایش حجم مدفوع می گردد. افزایش حجم مدفوع عامل اساسی مبارزه با یبوست و بیماری کولون و پیدایش سرطان کولون می باشد.ضماد و آرد کالری شمار جو رادع است، ورم های سخت را تحلیل می برد، دمل های گرم را سر باز می کند و به تنهایی و یا مخلوط با هم وزن آرد کالری شمار جو و تخم پنیرک، برای سل ، ذات الجنب ، ورم های زیر بغل ، سینه ، پستان ، پشت گوش و سایر اعضا مفید است و ضماد آن با ریوند چینی برای ورم هایی که حرارت آنها در کمال حدت نباشد ، بسیار نافع است و با سرکه برای ورم های صفراوی و مخملک مفید است. اگر آرد کالری شمار جو نباشد ، کالری شمار جو مقشر را با آب و یا عصاره برگ های مناسب ساییده و استفاده کنید.
کبد یا کالری شمار جگر سیاه، پایگاه اصلی متابولیسم (سوخت وساز) مواد غذایی، شیمیایی، دارویی و سموم بدن دام و محل ذخیره انواع ریزمغذی هاست.در این میان، برخی بی توجه به آلودگی ها و بیماری هایی که ممکن است از طریق این فرآورده ها منتقل شود، اقدام به مصرف آن می کنند.اما در مقابل، افرادی هم هستند که موشکافانه ظاهر کالری شمار جگر، محل عرضه، نوع طبخ و بهداشت ظروف را بررسی کرده و کمتر این غذا راخارج از خانه تهیه می کنند. اما پرسش اینجاست ارزش تغذیه ای دل و کالری شمار جگر و قلوه گاو یا گوسفند چه میزان است؟ آیا این قبیل فرآورده ها می توانند بیماریزا باشند؟ آیا حرارت ناشی از طبخ می تواند آلودگی های محیطی یا انگل های احتمالی کالری شمار جگر را نابود سازد؟این عضو سرشار از ویتامین های گروه B بخصوص A،B۱۲،B۶، B۲،B۱ و منبع اسیدفولیک، آهن و روی است.پروتئین کالری شمار جگر سیاه در رده پروتئین گوشت قرمزاست ولی آهن آن ۲ تا ۳ برابر آهن گوشت گاو بوده و سرشار از چربی است. مقدار کلسترول آن تقریبا ۲ برابر گوشت قرمز کم چرب است و اگر در یک روز ۱۰۰ گرم آن مصرف شود، تقریبا ۵ / ۱ برابر بیشتر از حد مجاز، کلسترول وارد بدن شده است. یک سیخ کالری شمار جگر حدود ۸۰ کالری انرژی داشته و در هر ۱۰۰ گرم آن ۱۸۵ کالری و در همین میزان کالری شمار جگر سرخ شده ۳۳۰ کالری انرژی به همراه مقدار بیشتر کلسترول نهفته است.
ریه یا کالری شمار جگر سفید دام مسوول تنفس و تبادل اکسیژن و دی اکسیدکربن است. پروتئین و چربی آن کمتر از کالری شمار جگر سیاه و گوشت قرمز است، ولی کلسترول آن تقریبا برابر کالری شمار جگر سیاه و بیشتر از گوشت گاو کم چرب است.این فرآورده در مقایسه با کالری شمار جگر سیاه از نظر ویتامین A فقیر است و آهن کمتری دارد. خوب است بدانید در ۱۰۰ گرم کالری شمار جگر سفید ۱۶۰ کالری انرژی نهفته است و معمولا از آن به دلیل پروتئین مطلوب در فرآورده های گوشتی صنعتی استفاده می شود.دل همان قلب و قلوه نیز کلیه دام است. این احشا از نظر ویتامین B۲، B۳ و B۶ غنی و از نظر میزان آهن مشابه کالری شمار جگر سیاه هستند. دل در مقایسه با سایر اندام ها پروتئین با کیفیت تری داشته و چربی و کلسترول آن کمتر است.قلوه نیز پروتئینی مشابه گوشت قرمز دارد و از نظر ویتامین B۶ و فولات غنی تر است. میزان کلسترول قلوه مانند کالری شمار جگر سیاه و بالاتر از دل و گوشت قرمزاست. در ۱۰۰ گرم این احشا ۲۰۰ کالری انرژی نهفته است. خوش گوشت هم سرشار از چربی و کالری بوده و حاوی مقادیر مناسبی پتاسیم است.
کالری شمار جگر خام یا نیمه پخته (به اصطلاح آبدار) می تواند بسیاری از میکروب های بیماریزا را به بدن مصرف کننده انتقال دهد. انگل یا کرم زبانی شکل یکی از میکروب های مشترک بین دام و انسان است که بیشتر از طریق کالری شمار جگرهایی که حرارت لازم را نگرفته اند، وارد بدن و در ناحیه حلق انسان مستقر می شود.زنان باردار، دختران جوان و بیماران مبتلا به کم خونی مزمن که برای افزایش آهن خون اغلب از کالری شمار جگرهای آبدار استفاده می کنند، بیشتر در خطر ابتلا به این انگل قرار دارند. در موارد نادر این انگل می تواند به چشم مهاجرت و موجب اختلالات بینایی شود.هر گونه تغییر در رنگ، بو، مزه و لزج شدن و تغییر قوام در بافت احشای خام دام، نشان دهنده فساد آنهاست. حرارت کافی می تواند تا حدودی آلودگی های میکروبی این قبیل فرآورده ها را کاهش دهد.اما سموم شیمیایی، داروهای هورمونی و پسماند آفت کش ها، کودهای شمیایی و فلزات سنگین احتمالی در علوفه که به احشای دام منتقل شده از طریق حرارت نابود نخواهد شد. پس از طبخ یا کبابی شدن آلودگی های ثانویه ای چون ظروف و سیخ های آلوده، عدم بهداشت فرد ارائه دهنده، دست های آلوده فرد مصرف کننده، حشرات موذی و... از جمله مواردی هستند که می توانند موجب انتقال میکروب های بیماریزا به مصرف کننده شوند.
در ابتدای قرن بیستم اثر مفید کالری شمار ترب برای معالجه بیماری های کلیوی و تصفیه کلیه، توسط پزشکان سنتی ایران شناخته شد. کالری شمار ترب کوهی به دلیل داشتن ترکیبات گوگردی به عنوان ضدباکتری، ضد قارچ و ضد ویروس عمل می کند و مانع از بروز عفونت های راه تنفسی و مجاری ادرار می شود. کالری شمار ترب سیاه مانع بروز سنگ مثانه می شود، به علاوه از انسداد مجاری تنفسی جلوگیری می کند. کالری شمار ترب به دفع سنگ های صفراوی کمک می کند. برای این منظور از کالری شمار ترب به این صورت استفاده می کنند : در یک کالری شمار ترب بزرگ حفره ای ایجاد کرده و همچنین در ته آن هم سوراخ ریزی به وجود آورید به طوری که آب قطره قطره از آن خارج شود. سپس مقداری شکر در حفره ریخته و آن را با آب پر کنید و کالری شمار ترب را در دهانه شیشه یا استکانی قرار دهید که آب آن قطره قطره از سوراخ ریز ته کالری شمار ترب خارج شده و در داخل شیشه یا استکان پُر شود. این آب را چند بار در روز بنوشید.
کالری شمار ترب از دسته مواد غذایی اشتهاآور می باشد که این خاصیت به دلیل دارا بودن ویتامین های گروه B است.عصاره ریشه آن برای تسکین سرفه و بهبود اسهال مفید است.آنزیم های گیاهی(دیاستاز) موجود در آن به هضم کربوهیدرات ها در غذا کمک می کنند و مصرف برگ کالری شمار ترب همراه غذا توصیه می شود.مخلوط عصاره ریشه، برگ، گل و تخم آن برای تسکین دردهای روماتیسمی مفید است.ریشه و تخم کالری شمار ترب باعث نرم شدن سینه، ازدیاد ترشح ادرار و تقویت معده می شود.محتوای فیبر محلول موجود در کالری شمار ترب به تنظیم حرکات دستگاه گوارش کمک می کند و مانع بروز سرطان کولون می شود.
در گذشته هنگام مسمومیت غذایی مقداری تخم کالری شمار ترب را همراه با سکنجبین به بیمار می دادند که موجب پاکی معده و درمان مسمومیت می شدکالری شمار ترب باعث تقویت پیاز مو مخصوصا در محل هایی که دچار ریزشکال شده است می گردد . جویدن برگ کالری شمار ترب به محکم کردن لثه ها کمک می کند و بوی بد دهان را از بین می برد. ریشه کالری شمار ترب ایجاد نفخ می کند، اما در مقابل تخم کالری شمار ترب سبب تحلیل نفخ می گردد.محتوای قابل توجه ویتامین C در کالری شمار ترب، خصوصا کالری شمار ترب سیاه آن را منبع خوبی برای پیشگیری از کمبود این ویتامین خصوصا در افراد سیگاری که نیاز به این ویتامین در آن ها بالا است، می سازد.جوشانده ی کالری شمار ترب برای درمان اسهال خونی مفید است.اگر دست یا پای شما سرما زده است کالری شمار ترب را در آب بجوشانید و بگذارید تا کمی سرد شود به طوریکه دست را نسوزاند سپس عضو سرما زده را چند بار در روز در این جوشانده قرار دهید.
اگر دنبال یک ماده غذایی لاغرکننده و سرشار از ویتامین هستید میتوانید به کالری شمار توت فرنگی خوشرنگ و خوشمزه اعتماد کنید. علاوه بر اینها کالری شمار توت فرنگی میتواند استرس را از شما دور کند، ادرارآور است، از ابتلا به سرطان پیشگیری میکند و غیره. برای آشنایی بیشتر با این میوه کوچک و سرشار از مواد مغذی با ما همراه باشید. کالری شمار توت فرنگی خوشطعم و خوشعطر است و در عین حال کالری کمیدارد. زیرا این میوه کوچک از ۹۰ درصد آب تشکیل شده است. طعم شیرین این توت هوش از سر آدم میبرد و صد البته که میتوان بدون وسواس و ترس از چاقی این میوه خوشمزه را خورد. حتی اگر رژیم گرفتهاید نیز نگران نباشید. این میوه با انواع رژیمها سازگار است. کالری شمار توت فرنگی خنک، گرمای تابستان را قابل تحمل تر میکند و به زحمت ۳۶ کالری دارد. کالری شمار توت فرنگی اگر مشکل یبوست دارید و یا نگران قند خونتان هستید نیز میتوانید به این میوه اعتماد کنید. به خاطر این که کالری شمار توت فرنگی سرشار از فیبرهای غذایی است.در زندگی پرتنش و پراضطراب امروز باید به هر وسیلهای که شده کمیاز شدت این تنشها بکاهیم. مصرف منظم کالری شمار توت فرنگی نیز راهی برای کنترل لحظههای پراسترس روزانه است. میپرسید چرا؟ به خاطر این که کالری شمار توت فرنگی سرشار از ویتامین C و منیزیم میباشد که هر دو باعث ایجاد نشاط و انرژی میشوند و به حفظ تعادل احساسی کمک میکنند.
کالری شمار توت فرنگی یک دیورتیک یا همان ادرارآور طبیعی و فوقالعاده است، به خاطر اینکه سرشار از آب و پتاسیم میباشد. کالری شمار توت فرنگی از عهده تمیز کردن اعضای داخلی بدن بر میآید و همچنین با یبوست مقابله میکند. پس تا میتوانید از این میوه خوشمزه استفاده کنید. کالری شمار توت فرنگی به دلیل سرشار بودن از ویتامین C و فیبرهای غذایی خاصیت آنتیاکسیدانی دارد. یعنی با رادیکالهای آزاد مقابله کرده و به پیشگیری از برخی از سرطانها مانند سرطان سینه، کولون و مغز کمک میکند. ترکیبات این میوه از تشکیل عوامل سرطانزا در روده پیشگیری میکنند. در حالت کلی باید بدانید که کالری شمار توت فرنگی نیز مانند بیشتر میوهها برای عملکرد خوب سیستم ایمنی بدن مفید است و برای همین هم قدرت دفاعی بدن را در برابر بیماریها بیشتر میکند. کالری شمار توت فرنگی هم مانند بیشتر میوههای قرمز کوچک سرشار از ویتامین C و پولفینولهاست. این ترکیبات به طور موثر با رادیکالهای آزاد آسیبرسان مقابله میکنند. ویتامین C موجود در این میوه قادر است تولید کلاژن پوست را بالا ببرد. کلاژن ترکیبی است که حالت ارتجاعی پوست را بالا میبرد.
کالری شمار توت فرنگی در مورد پولیفنولها هم باید بدانید که آنتیاکسیدانهای طبیعی هستند و از غشای سلولها، عروق و سلولها محافظت میکنند. این ترکیبات آنتیاکسیدانی با تشکیل رادیکالهای آزاد مقابله کرده و پیری سلولها را به تأخیر میاندازند. اگر میخواهید پوست شاداب و سالمیداشته باشید بهتر است روزانه ۱۵۰ گرم توت قرمز و به ویژه کالری شمار توت فرنگی میل کنید. چون ترکیبات این میوهها بروز چین و چروکهای روی پوست را به تأخیر میاندازند و پوست را به مدت طولانیتری جوان و شاداب نگه میدارند.حتماً شما هم دوست ندارید که در این روزهای گرم و طولانی کسل و خسته باشید. کالری شمار توت فرنگی سرشار از ویتامینC، منیزیم، آهن و کلسیم است. در نتیجه باعث ایجاد احساس شادابی شده و خستگی و کسالت را از شما دور میکند. اگر میخواهید یک روز شاد و پرانرژی داشته باشید از همان ابتدای صبح یعنی برای صبحانه از این میوه قرمز کوچک میل کنید.
کالری شمار توت فرنگی یکی از آن میوههای رنگی است که حاوی آنزیمها، کلروفیل، کاروتنوئیدها و بیوفلاونوئیدها میباشد. این ترکیبات به داشتن کبدی سالم کمک کرده و باعث تمیز شدن رودهها میشوند. کالری شمار توت فرنگی همچنین به دلیل داشتن اسید سالیسیلیک خواص درمانی دارد. این ترکیب روی عملکرد کبد و کلیهها تاثیر زیادی میگذارد و باعث تمیز شدن آنها میشود. کالری شمار توت فرنگی جزء میوههای فوقالعاده حساس است که باید زود مصرف شود. این میوه نیازی به شستوشوی زیاد ندارد. فقط کافی است قبل از مصرف آن را با کمیآب آبکشی کرده و تازه به تازه مصرف کنید تا همه ارزش غذایی آن حفظ شود. متأسفانه استفاده از ترکیبات شیمیایی زیادی باعث میشود که این میوه یکی از آلودهترین میوههای موجود به کودها و آفت کشها باشد. بهترین روش این است که این میوه را از جاهای مطمئن تهیه و میل کنید.
درخت کالری شمار توت از درختان بزرگ و مرتفعی است که ارتفاع آن به 20 متر و قطرش به یک متر میرسد . این درخت بومی چین است و در چین مرکزی و شرقی به صورت بومی وجود دارد. کالری شمار توت قرنها پیش به اروپا برده شد. این درخت در آمریکا در اوایل دوران استقلال این کشور به عنوان منبع غذایی برای کرم ابریشم مورد استفاده قرار گرفت. پوست شاخههای جوان نیز برای بستهبندی و بستن پیوند مورد استفاده قرار میگیرد. برگ درخت کالری شمار توت سفید، به عنوان تنها غذای کرم ابریشم ، اهمیت اقتصادی ویژهای دارد و گاه درخت کالری شمار توت اساسا به همین منظور کاشته میشود. کالری شمار توت میوهای پرخاصیت و البته پرکالری است . یکصد گرم کالری شمار توت که تقریبا معادل یک فنجان است حاوی 61 کالری انرژی است . هر فنجان کالری شمار توت حاوی 0.9 گرم پروتئین است . البته باید توجه داشت که پروتئین کالری شمار توت، پروتئین گیاهی است . این حجم کالری شمار توت 1.1 گرم چربی دارد و حاوی 16 میلیگرم کلسیم است. میزان کلسیم کالری شمار توت قابل توجه است .
کالری شمار توت دارای کلسیم است . بد نیست بدانید میزان توصیه شده کلسیم 800 میلیگرم در روز است . یکصد گرم کالری شمار توت همچنین حاوی 0.8 میلیگرم آهن،280 واحد بینالمللی ویتامین آ ، 0.02 میلیگرم ویتامین بی یک ، 0.06 میلیگرم ویتامین بی 2 ،1.1 میلیگرم ویتامین B3 و 16 میلیگرم ویتامین c است. کالری شمار توت همچنین حاوی مقادیر بالایی آب، فیبر، تانن و منیزیم است . بد نیست بدانید هر 100گرم کالری شمار توت خشک 360 کالری انرژی تولید میکند. قند موجود در کالری شمار توت سفید برای کسانی که مبتلا به مرض قند هستند ضرر ندارد. به همین علت به آنها توصیه میشود به جای قند، چای را با کالری شمار توت خشک بخورند . این میوه خوشمزه دارای آنتیاکسیدانی به نام آنتوسیانید است. آنتیاکسیدان موجود در این میوه فواید بسیاری برای سلامتی دارد که یکی از آنها کاهش میزان کلسترول بد خون و جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی است .
نقش دیگر آنتیاکسیدانها پیشگیری از سرطان است ، به همین دلیل مصرف کالری شمار توت برای پیشگیری از سرطان توصیه میشود. کالری شمار توت سفید حاوی فیبر فراوانی است ، به همین دلیل ملین خوبی است . کالری شمار توت در سهل کردن جریان ادرار نیز نقش دارد و مصرف این میوه وزن را کاهش میدهد . طبق یافتههای پژوهشگران فیبرهای نامحلول موجود در کالری شمار توت کالری جذب شده در بدن را کاسته و موجب کاهش وزن میشود. کالری شمار توت حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین c و آهن است ، از این رو مصرف آن برای کسانی که کمخونی دارند توصیه میشود. جوشانده پوست خشک شاخههای جوان و تازه درخت این میوه، ملین و روانکننده مزاج است . کالری شمار توت به علت داشتن انواع ویتامینهای گروه B در کاهش و رفع ترس، عصبانیت، خمودی، اضطراب و هیجان موثر است . ویتامین A موجود در کالری شمار توت باعث رشد ناخنها و تقویت چشم میشود.
انواع ماهی های تن (Tuna Fish) که گاهی به غلط کالری شمار تن ماهی نامیده می شوند، زیر مجموعه ای از خانواده بزرگ ماهی های اقیانوسی به نام Scombridae هستند و در زیر شاخه Thunnus دسته بندی می شوند . کالری شمار تن ماهی از ماهی تن بدست می آید که از جمله ماهی هایی است که از میزان قابل توجهی جیوه برخوردار است. مصرف زیاد جیوه احتمال بروز برخی بیماری ها از جمله بیماری های عصبی را افزایش می دهد . جیوه از عناصر سنگین به شمار می رود و استفاده زیاد از آن، برای بدن حکم مواد سمی را دارد. این عنصر با آنزیم های درونی بدن ترکیب و مانع از عمل آنها می شود. تجمع جیوه کالری شمار تن ماهی در بدن منجر به بروز اختلالات شنوایی ، لرزش عضلات ، بروز بی حسی عمومی و به هم خوردن متابولیسم درونی می شود و از همه مهم تر این که جیوه عملکرد سیستم عصبی را مختل می کند و به رشد بافت مغزی آسیب جدی می رساند.
به همین دلیل مصرف زیاد کالری شمار تن ماهی برای مبتلایان به بیماری های مغزی و عصبی و همچنین کودکان و مادران باردار توصیه نمی شود، زیرا سیستم مرکزی و عصبی جنین را که به سرعت در حال رشد است، تحت تاثیر قرار می دهد.علی رغم تاثیر مصرف متعادل کالری شمار تن ماهی در پیشگیری از سرطان، مصرف زیاد و بیش از اندازه ی آن ، به دلیل داشتن جیوه، احتمال بروز سرطان را افزایش می دهد.گفته می شود 40 درصد مواد سمی انباشته در گوشت ماهی های مختلف را می توان ناشی از عملیات صنایع غذایی مثل کنسرو کردن ماهی ها دانست . کالری شمار تن ماهی از ماهی تن و از اقیانوس های مختلف جهان صید و جمع آوری می شود و اقدامات ناسالم زیست محیطی مثل حادثه اتمی فوکوشیما را می توان از عوامل آلودگی آن ها به شمار آورد. به عبارتی مواد انباشت شده در اعضای داخلی این ماهی ها باعث ابتلا به سرطان می شوند .
کنسرو کالری شمار تن ماهی در صورت نگهداری در شرایط نامناسب یا انقضای تاریخ مصرف آن، به سرعت فاسد می شود و مسمومیت بسیار جدی به نام مسمومیت بوتولیسم را ایجاد می کند که می تواند حتی سبب مرگ هم گردد.طبق توصیه کارشناسان حتما کنسرو کالری شمار تن ماهی را قبل از مصرف باید 20 دقیقه در آب جوشاند و سپس مصرف کرد تا احتمال مسمومیت با آن به حداقل برسد.همچنین اگر کنسرو کالری شمار تن ماهی ، متورم یا ضربه خورده باشد، باید از مصرف آن خودداری کرد . حذف کالری شمار تن ماهی از برنامه غذایی غیرممکن به نظر می رسد، بنابراین پیشنهاد ما این است که مصرف این ماهی را تا جایی که امکان دارد، کاهش دهید تا از بروز بیماری های مهلک جلوگیری کنید .
کالری شمار تمشک میوه ای شبیه شاه توت و توت فرنگی است و به رنگ زرد یا سرخ مایل به سیاه یافت می شود. میوه کالری شمار تمشک ترش مزه بوده و به صورت خام یا پخته، شربت، کمپوت و ... خورده می شود.در گیلان و مازندران به این گیاه تمش، ولش، بولوش و بوروش و در آذربایجان بؤیورتکن می گویند.سرشار از ویتامین های C وK است و دارای خواص خنک، نرم کننده و ضد اسکوربوت می باشد. کالری شمار تمشکگفتنی است که کالری شمار تمشک مانند دیگر میوه هایی که در خانواده توت ها طبقه بندی می شوند، یک آنتی اکسیدانت قوی است و خاصیت ضد سرطانی دارد. یک فنجان کالری شمار تمشک، 14میلی گرم ویتامینC و 8/0 میلی گرم ویتامینE دارد.علاوه بر این تحقیقات نشان می دهد خوردن کالری شمار تمشک به جلوگیری از روند پیر شدن سلول ها کمک می کند و عملکرد بدن و مغز را بهبود می بخشد.
میوه کالری شمار تمشک مثل چیالک سرشار از ویتامین های ث ، قند، توت ، جوهر لیمو و ترشی سیب است و به همین جهت طعم ترش مطبوعی دارد و به علت داشتن املاح زیاد، خون را قلیایی کرده و ترشی آن را از بین می برد.میوه کالری شمار تمشک بسیار خنک و ضد رطوبات بدن است و راه ورود میکربها را به عروق می بندد و از خونریزی و فساد خون جلوگیری کرده و رقت خون را درمان می کند.این میوه جنگلی، سر درد را درمان، خون را تصفیه و قلیانی می نماید.ضدعفونی کننده بدن بوده، اوره و فشارخون را کاهش می دهد.ملین و اشتهاآور بوده و ادرار را زیاد می کند.مسکن صفرا و پاک کننده صفرا از امعاء است.بهترین درمان روماتیسم و تصلب شرایین است،برای کسانی که از درد معده رنج می برند، میوه ی خوبی است و از تحریکات جلدی جلوگیری می نماید.قندش برای مبتلایان به مرض قند مفید و مداوا است خوردن آن تنفس را آسان و تنگ نفس را درمان می کند.
شربت کالری شمار تمشک برای مبتلایان به تب و آبله مرغان و سرخک بسیار مفید است.قرقره جوشانده کالری شمار تمشک برای درمان درد گلو و آنژین سود فراوان دارد.سکنجبین میوه کالری شمار تمشک خنک کننده بوده و برای رفع یرقان و التهاب صفرا و کبد سودبخش است.برگ کالری شمار تمشک جهت زخم های سرد و برآمدگی چشم از حدقه مفید است،عصاره برگ و ساقه تمشک که تازه چیده و کوبیده و با کمی صمغ مخلوط نمایند، جهت امراض چشم مخصوصاً جوش پلک و ریزش اشک و ناخنه و ورم پلک چشم مفید می باشد.جویدن برگ کالری شمار تمشک جهت ورم لثه و رفع بی حسی آن مفید می باشد. جوش های دهان را از بین می برد و بوی بد دهان را برطرف می نماید.نوشیدن آب برگ و ساقه کالری شمار تمشک که تازه باشد با کمی صمغ عربی جهت تقویت معده و خونریزی معدی و بند آمدن اسهال و معالجه بواسیر نافع است.در طب سنتی ایران نوشته اند که اگر زنی هنگام رگل جوشانده برگ و میوه کالری شمار تمشک بنوشد در آن ماه از آبستن شدن معاف خواهد بود.
گل کالری شمار تمشک نیز اسهال را بند می آورد و ضماد برگ کالری شمار تمشک بر روی دکمه بواسیر خونی نافع است.میوه ی تمشک قابض ترین اعضای کالری شمار تمشک است، نوشیدن جوشانده ی ریشه تمشک علاوه بر بند آمدن اسهال، سنگ کلیه و مثانه را خرد می کند.ضماد برگ کالری شمار تمشک ورم ها را فرو می نشاند و کورک و دمل را باز می کند. و مانع زیادشدن زخم های خوره ای است.مالیدن عصاره میوه ی کالری شمار تمشک جهت زخم های آبدار و چرکی نافع بوده، آنها را خشک می کند و گل کالری شمار تمشک نیز همین خاصیت را دارد.ضماد برگ و ساقه های نازک کالری شمار تمشک جهت درد بیخ ران و کوفتگی پا که در اثر ورزش و راه پیمایی عارض شود نافع است.پخته برگ و میوه کالری شمار تمشک مو را سیاه می کند و خضاب خوبی است و مداومت در استفاده از آن، مانع سفید شدن مو می باشد و این خاصیت به علت داشتن فلز کالری شمار تمشک گنز است که در آن زیاد بوده و عامل سیاهی موی بدن انسان می باشد.میوه کالری شمار تمشک پادزهر سموم حیوانی است و مخصوصاً ضد سم مارماهی شاخ دار است. مقدار خوراک عصاره و گل کالری شمار تمشک 9 مثقال است!
کالری شمار تمبر هندی که از Tamaria Hindi مشتق شده و به معنای میوه هندی می باشد . کالری شمار تمبر هندی درختی است بلند که منشا آن از هند و آفریقای شمالی بوده است ولی امروزه در بیشتر مناطق گرمسیر دنیا پرورش می یابد . برگهای آن متناوب و مرکب شامل ۱۰ تا ۲۰ جفت برگچه فشرده و نزدیک بهم است . گلهای آن به رنگ زرد مایل به قرمز و به شکل خوشه در انتهای ساقه ظاهر می شود . میوه آن شبیه باقلا به شکل غلاف و نیام و با کمی خمیدگی است . این غلاف به طول ۱۰ سانتیمتر می باشد که در آن بین ۳ تا ۱۰ دانه قرار درد . برای تهیه کالری شمار تمبر هندی ها میوه ها را شکافته و قسمت گوشتدار آنها را با هسته بیرون آورده و خشک می کنند .
خشک کردن کالری شمار تمبر هندی طرق مختلفی درد و در هر منطقه فرق می کند . مثلا در جزایر آنتیل قسمت گوشتدار آنرا در ظرف بزرگی که دارای شربت غلیظی در حال جوش است وارد می کنند تا شربت در منافذ میوه نفوذ کرده و آنرا حل کند . ترکیبات شیمیایی : قسمت گوشتدار میوه دارای کمی قند و پکتین و همچنین اسید سیتریک ، اسید مالیک ، تارتارات و اسید پتاسیم می باشد . در پوست درخت کالری شمار تمبر هندی مقدری تانن وجود دارد . سرشاخه های جوان و سبز این درخت دارای مقدر زیادی ویتامین های گروه B می باشد. کالری شمار تمبر هندی از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است . خوردن تمب هندی باعث پائین آمدن تب می شود . به هضم غذا کمک می کند .کالری شمار تمبر هندی خنک کننده بدن است . برای رفع تشنگی مفید است . دل بهم خوردگی و تهوع را برطرف می کند . پوست کالری شمار تمبر هندی قابض ور فع کننده اسهال است .
بهترین طریقه استفاده از کالری شمار تمبر هندی این است که این ماده را درآب خیس کنید و سپس آنرا صاف کرده و با نبات بخورید . دم کرده کالری شمار تمبر هندی نیز اثر ملین درد . برای تهیه دم کرده یک قاشق غذا خوری کالری شمار تمبر هندی را با نیم لیتر آب جوش مخلوط کرده و به مدت یک ساعت بگذارید بماند سپس این دم کرده را در طول روز مصرف کنید . کالری شمار تمبر هندی را بپزید و ضماد از آن درست کنید . این ضماد را روی ورم و قسمتهای دردناک بدن بگذارید . کالری شمار تمبر هندی برای ریه و طحال خوب نیست و در اشخاصی که ریه و طحال ضعیف دارند ممکن است تولید اشکال کند . اینگونه اشخاص بهتر است که کالری شمار تمبر هندی را با کتیرا و یا خشخاش بخورند .
کالری شمار تخمه هندوانه منبع غنی از مواد مغذی بوده و کالری آن نیز پایین است و به همین خاطر متخصصان میگویند که تخمه هندوانه بوداده میتواند جایگزین خوبی برای میان وعدههای ناسالم باشد.میزان کالری پایین: بررسیها نشان میدهد 28 گرم تخمه هندوانه حاوی 158 کالری است که با 28 گرم چیپس سیبزمینی، کالری مشابهی دارد اما نکته قابل توجه این است که 28 گرم کالری شمار تخمه هندوانه تقریبا 400 دانه تخمه میشود که مقدار آن برای خوردن در یک وعده واقعا زیاد است در حالی که 28 گرم چیپس سیب زمینی فقط 15 عدد چیپس میشود که اغلب افراد در یک نوبت بیشتر از تعداد چیپس میخورند.
منیزیم یکی از چندین نوع ماده معدنی موجود در کالری شمار تخمه هندوانه منیزیم است. در هر چهار گرم از تخمه هندوانه 21 میلیگرم منیزیم وجود دارد. این ماده معدنی برای بسیاری از عملکردهای بدن ضرورت دارد و مصرف روزانه 400 میلیگرم از کالری شمار تخم هندوانه توصیه میشود. همچنین در حفظ سلامت و عملکرد اعصاب، عضلات از جمله قلب و استخوانهای نقش حیاتی دارد.آهن یک مشت کالری شمار تخمه هندوانه حاوی 0.29 میلیگرم آهن است. اگرچه این میزان آهن خیلی زیاد نیست اما میتوان بخشی از آهن مورد نیاز بدن را از طریق کالری شمار تخمه هندوانه تامین کرد. آهن بخش مهمی از هموگلوبین به حساب میآید که اکسیژن را در بدن جابهجا میکند.
کالری شمار تخمه هندوانه مصرف اسید فولیک به دلیل تاثیر در عملکرد بهتر مغز و کنترل سطح هوموسیستئین توصیه میشود و میتوان بخشی از نیاز بدن به این ماده را از طریق مصرف کالری شمار تخمه هندوانه تامین کرد.زنان باردار به میزان بیشتری از اسید فولیک نیاز دارند چرا که کمبود آن با برخی نارساییهای مادرزادی مرتبط است.چربیهای مفید کالری شمار تخمه هندوانه حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده هستند و این گروه از اسیدهای چرب برای حفاظت از بدن در برابر سکته قلبی، مغزی و همچنین برای کاهش سطح کلسترول بد خون مفیدند.