سلامت

سلامت

سلامت

سلامت

۴ علت ایجاد احساس سوزش در واژن

۴ علت ایجاد احساس سوزش در واژن

۱. سوزش ناشی از عفونت : دو مورد از شایع‌ترین عفونت‌هایی که احساس سوزش را در واژن ایجاد می‌کنند، عفونت تخمیری و واژینوز باکتریایی نام دارند. هر دوی این مشکلات، تعادل عادی در pH واژن را مختل می‌کنند و درنتیجه شانس احساس سوزش را افزایش می‌دهند. از طرف دیگر، بعضی از بیماری‌های STIs مانند کلامیدیا و گوموره نیز می‌توانند سوزش را به‌عنوان یکی از علائم خودشان بروز بدهند. در ضمن، بعضی از افراد هم سوزش را در موارد ابتلا به عفونت مجاری ادراری (UTI) احساس می‌کنند چون مجرای ادراری و واژن بسیار به همدیگر نزدیک هستند. توجه به این نکته مهم است که اگرچه عفونت تخمیری به‌عنوان یکی از علائم شایع در سوزش واژن شناخته می‌شود، اما نباید سریعا بدون مشورت پزشک و پس از مواجهه با اولین نشانه‌های این سوزش از داروهای بدون نسخه استفاده کرد. اگر مستعد ابتلا به عفونت تخمیری هستید، حتما این مساله را با پزشک در میان بگذارید و از او در این زمینه کمک بخواهید. 

۲. سوزش ناشی از محرک‌های بیرونی : این عامل از مهم‌ترین و اصلی‌ترین علت‌های مواجهه با سوزش در واژن است که خصوصا در میان زنان جوان و فعال شیوع دارد. زنانی هم که زمان زیادی را در باشگاه‌های ورزشی می‌گذرانند و بیش از حد عرق می‌کنند نیز عمدتا با همین مشکل مواجه می‌شوند. متخصصان می‌گویند که بعضی از زنان پس از پایان مدت‌زمان ورزش، وقت کافی برای دوش گرفتن ندارند و از اسپری‌های مختلف برای رفع بوی تعریق استفاده می‌کنند. با این‌ حال، همین اسپری‌ها می‌توانند عامل محرکی برای pH واژن باشند و درنتیجه احساس سوزش را در واژن ایجاد کنند. محرک بیرونی دیگر، شوینده‌های معطری هستند که برای شستن لباس‌های زیر مورد استفاده قرار می‌گیرند. حتی ساده‌ترین و عادی‌ترین ترکیبات شوینده نیز می‌توانند واژن را تحریک کنند و باعث به‌وجود آمدن احساس سوزش در آن شوند. از دیگر علائمی که تاثیرپذیری منفی واژن از شوینده‌ها را نشان می‌دهند، می‌توان به مشکلاتی مانند خشکی و خارش اشاره کرد. 

۳. سوزش ناشی از تغییرات هورمونی و ولوودینیا : تغییرات هورمونی مستقیما باعث سوزش در واژن نمی‌شوند، اما باعث خشکی واژن خواهند شد. اساسا بعضی از زنان مستعد ابتلا به سوزش ناشی از خشکی هستند که خود این خشکی می‌تواند علت‌های مختلفی داشته باشد، از جمله بارداری، یائسگی یا استفاده از قرص‌های ضدبارداری. اگر فکر می‌کنید که این قرص‌ها باعث سوزش در واژن شده‌اند، حتما این مساله را به اطلاع پزشک برسانید و برای رفع مشکل از او کمک بخواهید. ولوودینیا (vulvodynia) نیز عامل دیگری است که می‌تواند مشکل سوزش در واژن را ایجاد کند، اما تشخیص آن معمولا سخت است. این بیماری با ویژگی‌هایی مانند درد و سوزش در واژن شناخته می‌شود، اما علت‌های مختلف و متعددی دارد. پس از آن‌جایی که تشخیص ولوودینیا واقعا سخت است، حتما برای تشخیص این بیماری به پزشک مراجعه کنید. ۴. سوزش ناشی از مشکلات پوستی : مشکلات پوستی مانند اگزما و پسوریازیس می‌توانند باعث خارش پوست در قسمت‌های مختلف بدن  مانند واژن شوند و خاراندن ناشی از همین حالت نیز می‌تواند سوزش را در واژن به‌وجود بیاورد. این مشکلات پوستی لزوما مشکلاتی نیستند که پوست داخلی واژن را تحت تاثیر قرار بدهند، اما می‌توانند به داخل واژن نیز کشیده شوند. اگر با این مشکل مواجه شدید، باز هم باید برای گذراندن روندهای درمانی نزد پزشک بروید. 

برای داشتن موهایی سالم و زیبا چه بخوریم؟

برای داشتن موهایی سالم و زیبا چه بخوریم؟

شما همانی هستید که می‌خورید! احتمالا این جمله‌ای است که بارها شنیده‌اید اما واقعا معنی اصلی آن چیست؟ به جای معنی لغوی جمله و اینکه عینا آن را برای خودتان معنی کنید کمی بیشتر به عمق و مفهوم اصلی آن فکر کنید. در حقیقت کاملا واضح است که هر آنچه که ما می‌خوریم تاثیری مستقیم بر روی پوست، ناخن‌، مو و به طور کلی تمامی اعضا بدن ما خواهد داشت. به طور مثال شاید خودتان هم متوجه رشد بیشتر موهای‌تان در طول فصل تابستان شده باشید. فصل گرمی که مملو از میوه‌ها و سبزیجات تازه و خوش‌رنگ و آب است. اگرچه عوامل دیگری هم در این مسئله نقش دارند اما به طور خاص غذاها و خوراکی‌هایی که می‌خوریم تاثیر مستقیم و مهمی بر روی تقویت، رشد و ضخیم شدن تارهای مو دارند. در ادامه این مطلب با بهترین خوراکی‌هایی آشنا می‌شنوید که بهترین و بیشترین تاثیر را بر روی موهای‌تان خواهند داشت. 

۱- سالمون : پروتئین و ویتامین D دو عامل مهم و تاثیرگذار در تقویت و مستحکم کردن تارهای مو هستند و  ماهی سالمون دارای هر دو است. علاوه بر این، اسیدهای چرب امگا۳ موجود در این ماهی آب‌های سرد آن را به یک تقویت‌کننده عالی برای تار مو و سالم و هیدراته نگه داشتن پوست کف‌سر تبدیل کرده است.۲- عدس: این ماده غذایی سرشار از آهن و پروتئین است که هر دو از مهم‌ترین عوامل در رشد سلول‌های مو هستند و توصیه می‌شود گیاه‌خواران به طور خاص از این خوراکی طبیعی بیشتر مصرف کنند تا کمبود آهن بدن‌شان به طور عادی تامین شود و بتوانند به راحتی آن را جایگزین گوشت قرمز، بوقلمون و مرغ کنند.۳- گردو: سرشار از بیوتین، ویتامین E و اسیدهای چرب امگا ۳ است. این دانه روغنی از موهای شما در برابر آسیب‌های ناشی از نور خورشید مراقبت کرده و مانع از ریزش موها خواهد شد. علاوه بر این، گردو حاوی مس است که از رنگ‌دانه‌های تار مو حفاظت کرده و بدین شکل رنگ طبیعی مو را حفظ می‌کند.

۴- اسفناج: سبزیجات برگ سبز تیره مثل اسفناج مملو از آنتی‌اکسیدان‌های ضروری برای سالم نگه داشتن موها هستند. به غیر از این، اسفناج حاوی آهن است که عاملی مهم در جلوگیری از ریزش مو و آسیب‌های ناشی از عوامل محیطی است.۵- کدو‌حلوایی: استفاده از کدو‌حلوایی یک نوع درمان فصلی است. این ماده غذایی حاوی ویتامین A است که تاثیر مستقیم در میزان تولید سبوم یا چربی طبیعی دارد. سبوم مانند یک نرم‌کننده طبیعی عمل می‌کند و موها و پوست کف‌سر شما را سالم نگه می‌دارد. کمبود سبوم باعث ایجاد خشکی و خارش ناخوشایندی در پوست‌ سرتان می‌شود. ۶- تخم‌مرغ : سفیده‌ تخم‌‌مرغ حاوی بیوتین است و این ویتامین از شکنندگی و ریزش مو جلوگیری می‌کند. علاوه بر این تخم‌مرغ سرشار از سیستئین است که عاملی مهم در پاک‌سازی و افزایش ضخامت تارهای مو است.

۷- جو دو‌سر: روز خود را با صرف یک وعده صبحانه خوشمزه با استفاده از جو دو‌سر آغاز کنید. جو غنی از سیلیکا است. این ماده معدنی موهای‌تان را محکم و با‌دوام کرده و با سالم نگه داشتن آن‌ها، ظاهری ابریشمی و پرجلوه به موها می‌دهد.۸- ماست یونانی: پانتونیک اسید و ویتامینB۵ در ترکیبات اصلی بیشتر شامپوهای تقویت‌کننده مو وجود دارند. خوش‌بختانه ماست یونانی هم حاوی هر دوی این ترکیبات مهم است. علاوه بر این، ویتامینD موجود در این نوع ماست آن را به یک ماده غذایی عالی برای تقویت و رشد فولیکول مو بدل کرده است.

اگر این ۶ نشانه را دارید یعنی در مصرف قندها زیاده‌روی می‌کنید!

اگر این ۶ نشانه را دارید یعنی در مصرف قندها زیاده‌روی می‌کنید!

۱. شدیدا هوس خوردن قند دارید : باور کنید یا نه، اعتیاد پیدا کردن به قندها کاملا امکان‌پذیر است. این اعتیاد طوری پیش می‌رود که هرچه محصولات قندی و شیرین بیشتری می‌خورید، اشتهای سیری‌ناپذیرتری به خوردن این محصولات پیدا می‌کنید. اگر رژیم غذایی شما حاوی محصولات قندی و شیرین زیادی باشد، واکنش‌های هورمونی پُر از نوسانی در بدن شما شکل می‌گیرند که ناگهان خلق‌وخوی شما را بالا می‌برند و ناگهان هم شما را بی‌حال می‌کنند. اگر متوجه شدید که دائما با هوس خوردن قندها مواجه هستید، این مشکل را نادیده نگیرید، چون ممکن است که هوس غیرعادی شما از نشانه‌های ابتلا به مشکلات جدی‌تر باشد. ۲. برای راضی کردن خودتان باید محصولات قندی بیشتری مصرف کنید : اگر بعد از مدتی احساس می‌کنید که میزان همیشگی استفاده از محصولات قندی دیگر نمی‌تواند شما را راضی کند و باید این میزان را افزایش بدهید، احتمالا به دردسر افتاده‌اید. درواقع در چنین حالتی، جوانه‌های چشایی شما نسبت به قندها بیش از حد مقاوم می‌شوند و این روند به‌صورت تصاعدی شدت بیشتری به خود می‌گیرد. به همین دلیل، شما مجبور می‌شوید که میزان قند دریافتی را روز به روز بیشتر کنید تا این جوانه‌های چشایی طعم لازم را احساس کنند. 

۳. اضافه‌وزن پیدا کرده‌اید : شاید از شنیدن این جمله ناراحت شوید، اما باید بگوییم که اگر اخیرا با اضافه‌وزن مواجه شده‌اید، ضروری است که میزان استفاده از محصولات قندی و شیرین را کاهش بدهید. دلیلش هم این است که مصرف محصولات شیرین به‌تنهایی اشتهای شما را راضی نمی‌کند و درنتیجه شما را به مصرف هرچه بیشتر قندها وادار می‌سازد. مصرف بیشتر قندها نیز برابر است با دریافت کالری بیشتر و از آن‌جایی که هیچ پروتئین یا فیبری هم در این روند به بدن نمی‌رسد، قطعا هیچ احساس سیری‌ای هم به‌وجود نمی‌آید. متخصصان می‌گویند که وقتی قند بیش از حد وارد بدن می‌شود، بدن نیز به مرور زمان انسولین بیشتری تولید می‌کند و درنهایت شانس ابتلا به مقاومت نسبت به انسولین افزایش می‌یابد. ۴. اغلب با نوسانات خلقی مواجه می‌شوید : زیاده‌روی در مصرف محصولات شیرین و قندی می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش بدهد، چون اساسا سطح التهاب در بدن به‌واسطه همین زیاده‌روی بیشتر می‌شود. یکی از مطالعات مهم The JAMA Network در سال ۲۰۱۵ نشان داده است که التهاب مغزی در افراد مبتلا به افسردگی به‌طور کلی ۳۰ درصد بیشتر از انسان‌های دیگر است. این نکته را هم نباید فراموش کرد که زیاده‌روی در مصرف قندها، خلق‌وخوی شما را دائما بین حالت‌های بالا و پایین به نوسان می‌اندازد. 

۵. با جوش‌های پوستی مواجه شده‌اید : مصرف محصولات شیرین و قندی با افزایش سطح انسولین در بدن همراه است، در حالی که بعضی از افراد نسبت به همین افزایش انسولین حساسیت دارند. این مساله باعث می شود که نوسانات هورمونی زیادی در بدن شکل بگیرند و درنهایت مشکلات پوستی خاصی مانند آکنه یا روزاسه به‌ وجود بیاورند. ۶. با پوسیدگی دندان‌ها مواجه شده‌اید : وقتی که باکتری‌های موجود در مواد غذایی بین دندان‌ها باقی می‌مانند، اسید خاصی ایجاد می‌شود که مشکل پوسیدگی دندان‌ها را به‌ وجود می‌آورد. این اسید با بزاق دهان ترکیب می‌شود و پلاک‌های مخرب را ایجاد می‌کند و زمانی که پلاک‌ها به‌ خوبی با کمک مسواک جدا نشوند، شانس پوسیدگی دندان نیز بالا می‌رود. زیاده‌روی در مصرف محصولات شیرین و قندی، یکی از دلایل پوسیدگی دندان‌ها است که عمدتا نادیده گرفته می‌شود. 

طرز تهیه صابون خانگی با مرکبات و گیاهان خوشبو

طرز تهیه صابون خانگی با مرکبات و گیاهان خوشبو

صابونی که خود شما با دست‌های خودتان در منزل تهیه کرده‌اید می‌تواند هدیه کوچک اما با ارزشی برای نزدیک‌ترین افراد خانواده یا حتی دوستان‌تان باشد. صابونی که علاوه بر درخشنده‌تر کردن پوست، عطر و رایحه عالی هم داشته باشد. اگر طرفدار مصرف صابون‌های دست‌ساز باشید خودتان به خوبی می‌دانید که این نوع صابون‌ها به هیچ عنوان ارزان‌قیمت نیستند و در حقیقت بعضی اوقات برای خرید یک تکه صابون کوچک باید هزینه نسبتا زیادی پرداخت کنید. خبر خوب این است که در مطلب امروز با شیوه ساخت یک نوع صابون خانگی و دست‌ساز آشنا می‌شوید که تنها با صرف کمی وقت خیلی سریع آماده و قابل استفاده خواهد بود. در حقیقت می‌توانید بسیاری از مواد اولیه آن را در باغچه یا یخچال خانه پیدا کنید. برای داشتن یک انتخاب خوب و مناسب، تنها کافی است تا بوی خوش نعنای تازه و خرد شده را به خاطر آورید تا تصمیم‌گیری برای‌تان راحت‌تر شود و موادی را که دوست دارید سریع‌تر انتخاب کنید.

مواد لازم:- صابون گلیسیرین بدون بو (قابل تهیه از داروخانه‌ها) - چند نوع گیاه مختلف مثل (نعناع، رزماری، ریحان و یا آویشن) - پوست مرکبات (لیمو یا پرتغال) - کاسه شیشه‌ای یا پیمانه مخصوص اندازه‌گیری - قالب پلاستیکی  - اسپری روغن ... طرز تهیه: ۱- برای شروع کار ابتدا صابون گلیسیرین را در کاسه شیشه‌ای گذاشته و برای مدت زمان ۳۰ ثانیه در ماکروویو قرار دهید تا آب یا ذوب شود. ۲- در حالی که صابون در حال آب شدن است، سبزی‌ها را تمیز کرده و با استفاده از یک حوله کاغذی آب اضافه آن‌ها را کاملا بگیرید و به اندازه دلخواه‌تان کمی خرد کنید. سپس پوست لیمو یا پرتغال را بگیرید. دقت داشته باشید به ازای هر فنجان یک قاشق‌غذاخوری افزودنی (شامل همین مواد خوشبوکننده است) نیاز دارید. لازم به ذکر است ترکیب رنگی پرتغال با ریحان سبز لجنی می‌شود که رنگ جذابی نخواهد داشت. 
۳- می‌توانید از فروشگاه‌های عرضه لوازم قنادی یا هر پلاستیک فروشی‌ قالب دلخواه خود را تهیه کنید اما هر نوع ظرف پلاستیکی مثل ظرف شیر هم برای انجام این کار مناسب است. ترجیحا از ظرفی استفاده کنید که تمایلی به نگه داشتن آن ندارید، تمیز کردن این ظرف کار آسانی نخواهد بود. کمی روغن در قالب اسپری کنید و روغن اضافی را پاک کنید.

۴- وقتی صابون آب شد (بگذارید برای چند دقیقه خنک شود) قبل از اینکه خیلی خنک شود افزودنی‌های مورد نظر خود را که شامل گیاهان و مرکبات است به آن اضافه کنید. تمامی مواد را خوب هم بزنید تا ته ظرف ته‌نشین نشود. زمانی که مخلوط به رنگ دلخواه‌تان درآمد، دیگر مواد را هم نزنید (هر چه مواد را بیشتر هم بزنید رنگ صابون تیره‌تر خواهد شد). ۵- سپس مواد را در قالب بریزید و برای مدت زمان ۱ ساعت در جای ثابت قرار دهید تا کاملا خودش را بگیرد. بعد از گذشت زمان لازم، قالب را در فریزر قرار دهید و بگذارید برای ۱ ساعت یا بیشتر در آن بماند طوری که با کمی فشار صابون از قالب جدا شود. به وسیله یک چاقوی تیز صابون را به قطعات دلخواه برش بزنید و آن را به کسی که دوست دارید هدیه دهید. (صابون دست‌ساز شما برای مدت زمان ۳ ماه قابل استفاده است).

۵ دلیل برای یادگیری CPR یا احیای قلب!

۵ دلیل برای یادگیری CPR یا احیای قلب!

آیا می‌دانستید که ایست قلبی یکی از چند علل اصلی مرگ و میر در جهان است؟ متأسفانه وقتی کسی در خارج از بیمارستان دچار ایست قلبی می‌شود، نمی‌تواند احیا قلب و عروق (CPR) را از جانب یک فرد دیگر دریافت کند، زیرا افراد زیادی از چگونگی انجام این عملیات حیاتی بی‌اطلاع هستند.CPR برای یادگیری آسان است و در حال حاضر سالانه به ده‌ها هزار نفر آموزش داده می‌شود. و اما پنج دلیل مهم برای اینکه شما هم   CPRرا بیاموزید: CPR نجات بخش است : هر ساله تعداد زیادی انسان دچار ایست قلبی شده و جان خود را از دست می‌دهند. توقف ناگهانی قلب زمانی اتفاق می‌افتد که یک مشکل در ریتم الکتریکی آن اتفاق می‌افتد و قلب دیگر نمی‌تواند به طور موثر خون را به بقیه بدن پمپاژ کند. ممکن است فرد به طور ناگهانی زمین بیفتد، آگاهی اش را از دست بدهد و تنفس اش متوقف شود. هر چقدر بدن بدون خونرسانی باقی بماند، احتمال زنده ماندن کمتر می‌شود. با انجام CPR، می‌توانید تا زمانی که آمبولانس و ابزار لازم این کار از راه برسد، خون بیمار را به حرکت وادارید. ما می‌دانیم که در صورت اجرای بلافاصله عملیات CPR روی فرد دچار ایست قلبی، احتمال حفظ جان او بیشتر از دو برابر می‌شود.

انجام CPR اصلا مشکل نیست : تعجب خواهید کرد اگر بدانید CPR ی که توسط افراد عادی صورت می‌گیرد، نیمی‌از عملیات انجام گرفته توسط بیمارستان زمان می‌برد. آمارها موید آن هستند که تنها ۱۵ تا ۳۰ درصد از افرادی که دچار ایست‌های قلبی ناگهانی در خارج از بیمارستان می‌شوند، عملیات  CPRافراد عادی را دریافت می‌کنند. وقتی از مردم می‌پرسند چرا به بیمار دچار ایست قلبی کمک نکردند، پاسخ بسیار معمول آنها این است که هرگز آموزش CPR ندیده اند. هنگامی‌که مردم تکنیک‌های CPR مناسب را یاد می‌گیرند، اغلب نگرانی‌های دیگر مانند ایجاد آسیب به بیمار، آسیب رساندن به خود، خطرات قانونی یا نگرانی در مورد عفونت، کاهش می‌یابد. شما مجبور نیستید احیا دهان به دهان انجام دهید : یکی دیگر از دلایلی که مردم می‌گویند آنها CPR را انجام نمیدهند به دلیل نگرانی‌های احیا دهان به دهان است. در سال ۲۰۱۰ دستورالعمل‌های انجام CPR تغییر یافت و اکنون دیگر کسانی که احساس ناراحتی می‌کنند و یا آموزش‌های رسمی‌ ندیده‌اند باید تنها CPR دستی را انجام دهند. ما طرفدار انجام عملیات فشار برروی قفسه سینه هستیم حتی بدون کمک تنفس دهان به دهان. انجام فقط CPR دست تاکنون توانسته جان بسیاری از افراد مبتلا به ایست قلبی را نجات دهد.

یادگیری  CPR دست خیلی آسان است : برای انجام آن کافی‌ست فقط پاشنه دست خود را در مرکز سینه بیمار قرار دهید و سپس دست دیگر ِ خود را روی دست قبلی قرار داده و انگشتانتان را درهم قفل کنید. در حدود ۵ سانت بر روی قفسه سینه فشار بیاورید و آن را آزاد کنید. باید این کار را به سرعت، حداقل ۱۰۰ بار در دقیقه تکرار کنید. تا زمانی که خدمات اورژانسی به صحنه برسد، انجام CPR را متوقف نکنید. مطالعات اخیر نشان داده که زمانی که CPR تا ۳۸ دقیقه یا بیشتر ادامه پیدا می‌کند با حفظ عملکرد طبیعی مغز، جان فرد را با احتمال بیشتری حفظ می‌کند. پس یادگیری CPR را جدی بگیرید!بیشتر ایست‌های قلبی در خانه رخ می‌دهد : بیشتر ایست‌های قلبی در خانه رخ می‌دهند (بیش از ۸۵ درصد). لطفا به خاطر افراد خانواده خودتان هم که شده زودتر به آموزش CPR اقدام کنید و مطمئن باشید که در صورت نیاز می‌توانید زندگی افرادی را نجات دهید!

این ظروف را داخل ماشین ظرفشویی قرار ندهید!

این ظروف را داخل ماشین ظرفشویی قرار ندهید!

این روزها ماشین ظرفشویی بسیار پرکاربرد شده است. دیگر با خیال راحت آشپزی می‌کنید بدون آنکه نگران شستن همه ظروف استفاده شده باشید، ولی با این وجود دقت کنید. اگرچه ماشین ظرفشویی زندگی شما را ساده‌تر می‌کند ولی ممکن است باعث صدمه به وسایل آشپزخانه و ظروف زیبای شما شود. در اینجا هفت مورد از وسایل و ظروف آشپزخانه را معرفی می‌کنیم که نباید در ماشین ظرفشویی قراردهید.  ظروف بلوری و کریستالی: چه این نوع ظروف را خودتان خریداری کرده‌اید و چه به عنوان ارثیه به دست شما رسیده است بدانید که بسیار حساس هستند و در ماشین ظرفشویی خش می‌افتند. بهتر است آنها را به صورت دستی و با آب گرم شستشو کنید.

 ظروف چوبی: تخته خرد کردن گوشت و سبزیجات، قاشق چوبی و کاردک چوبی، شاید ظاهر خیلی زیبایی نداشته باشند ولی بسیار کاربردی هستند. توصیه می‌شود که آنها را در ماشین ظرفشوی نگذارید چون لبه‌های آنها دچار ترک‌خوردگی می‌شوند و حتی ممکن است دیگر غیرقابل استفاده شوند. ترجیحا به صورت دستی شستشو کنید.
 قابلمه‌های نچسب : پس از خرید تابه‌ها و قابلمه‌هایی که دارای روکش نچسب هستند به برچسب یا دفترچه راهنمای آنها دقت کنید. بعضی از انواع آنها را نباید در ماشین ظرفشویی قراردهید چون خاصیت نچسب بودن را از دست خواهند داد.ظروف از جنس طلا : خیلی‌ها دوست دارند برای پخت آرام غذا از ظروف جنس طلا استفاده کنند. ولیکن توصیه می‌شود این ظروف را در ماشین ظرفشویی قرار ندهید چون شدت پاشش آب و نیز مواد شوینده باعث صدمه دیدن حکاکی و سطوح ظروف طلا می‌شوند.

 ظروف پلاستیکی شکننده : حتما گاهی برای‌تان پیش آمده است که از ظروف بسته‌بندی پلاستیکی برای نگهداری باقیمانده موادغذایی در یخچال استفاده کنید. این ظروف را در ماشین ظرفشویی قرار ندهید چون بسیار شکننده هستند. شیشه شیر بچه : قراردادن شیشه شیر بچه در ماشین ظرفشویی ممنوع نیست چون باعث استریل شدن آن و جلوگیری از عفونت‌ها می‌شود، ولی فقط اگر از جنس شیشه است آن را در ماشین ظرفشویی قرار دهید چون قسمت‌های پلاستیکی، صدمه خواهند دید. قابلمه و تابه‌های آلمینیومی : ظروف آلمینیومی به علت شدت پاشش آب صدمه می‌بینند. بهتر است آنها را با دست بشویید و بجای شوینده‌های شیمیایی از سرکه سفید استفاده کنید.

آیا شیردهی خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟

آیا شیردهی خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟

بسیاری از زنان به فواید و مزیت‌های شیردهی باور دارند و با آن‌ها آشنا هستند. بعضی از این مزیت‌ها مانند برقراری پیوند عمیق با نوزاد نیز واقعا جدی مسحوب می‌شود. با این‌ حال، اگرچه چندین مورد از مطالعات در سال‌های اخیر ارتباط بین شیردهی مادران و کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان را هم مطرح کرده‌اند، اما ارائه پاسخ صریح و واضح درباره این ارتباط واقعا سخت است. برای بررسی دقیق‌تر بهتر است که با مهم‌ترین یافته‌ها در این زمینه آشنا شوید. آیا شیردهی خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ بله، چنین چیزی امکان‌پذیر است، اما پاسخ قطعی به این سوال واقعا کار سختی محسوب می‌شود. به‌طور کلی، چهار مطالعه مهم و ارزشمند در این زمینه وجود دارند. طبق گزارشِ مجله معتبر The Lancet، یک مطالعه گسترده با بررسی ۱۵۰ هزار نفر از زنان در سال ۲۰۰۲ نشان داده است که اگر شیردهی زنان در هر نوبت از بچه‌داری، ۱۲ ماه طول بکشد، خطر ابتلا به سرطان پستان تا ۴.۳ درصد در آنها کاهش می‌یابد. 


مطالعه دیگری در سال ۲۰۰۹ در Archives of Internal Medicine منتشر شد که نشان می‌دهد اگر زنان دارای سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پستان شیردهی داشته باشند، خطر ابتلا به سرطان پستان را پیش از یائسگی حدودا ۶۰ درصد کمتر می‌کنند. براساس گزارش Journal of the National Cancer Institute، مطالعه دیگری نشان می‌دهد زنانی که از نژاد آفریقایی هستند، به‌طور خاص با خطر بالای ابتلا به سرطان پستان تهاجمی مواجه‌اند و این خطر حتی با زایمان در آنان افزایش می‌یابد. با این‌ حال، همین مطالعه حاکی از آن است که شیردهی با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان در این زنان ارتباط دارد. گزارشی از مطالعه مهم و بین‌المللی دیگری در Annals of Oncology به انتشار رسیده است که نشان می‌دهد شیردهی با کاهش خطر ۲۰ درصدی ابتلا به سرطان پستان ارتباط دارد. 


براساس همین چهار مطالعه، بعضی از محققان می‌گویند که شواهد علمی درباره مرتبط بودن شیردهی با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان پیشرفته و تهاجمی همچنان روبه‌رشد است و این روند را باید جدی گرفت. به همین دلیل، آنان توصیه می‌کنند که اگر سابقه ابتلا به سرطان پستان در خانواده شما وجود دارد، حتما شیردهی را جدی بگیرید. چرا شیردهی، خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ مطالعات علمی تا کنون به چند نظریه ختم شده‌اند که هنوز هیچ کدام کاملا به اثبات نرسیده‌اند. یکی از این نظریه‌ها می‌گوید که زنان شیرده، ‌چرخه قاعدگی کمتری را در طول زندگی تجربه می‌کنند و کمتر در معرض استروژن قرار می‌گیرند که درواقع به بعضی از انواع سرطان‌های پستان سوخت‌رسانی می‌کند. نظریه دیگری می‌گوید که شیردهی، سلول‌های پستان را در مقابل جهش‌یافتگی مقاوم می‌کند و مانع از ابتلا به سرطان می‌شود. 

آیا شیردهی خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟

در دوره شیمی‌درمانی، این مواد غذایی را مصرف کنید!

هویج، شیمی‌درمانی را تقویت می‌کند .هویج، یکی از بهترین مواد غذایی برای دوره شیمی‌درمانی است. بعضی از ترکیبات گیاهی موجود در هویج که در جعفری نیز یافت می‌شوند، این توانایی را دارند که مکانیسم‌های تداخل‌گر با روندهای درمانی سرطان را متوقف کنند و از این طریق اثربخشی شیمی‌درمانی را افزایش بدهند. محققان امیدوار هستند که مواد غذایی خاصی مانند هویج بتوانند نتیجه شیمی‌درمانی را تقویت کنند و از این منظر به بیماران مبتلا به سرطان کمک برسانند. آب گوشت با خشکی دهان مقابله می‌کند .اگر با خشکی دهان مواجه شوید که از عوارض شیمی‌درمانی است، بلعیدن غذاها برای شما دشوار می‌شود. با این‌ حال، برای مقابله با خشکی دهان باید از آب گوشت و سس‌های مشابه برای مرطوب‌سازی غذاهای خودتان استفاده کنید. مخلوط کردن مواد غذایی با کمک دستگاه‌های مخلوط‌کن می‌توانند حالت آبکی به غذاها بدهد و خوردن آن‌ها را برای شما راحت کند. 

برنج و موز به رفع اسهال کمک می‌کنند . مواد غذایی نرم مانند موز، برنج و سیب پخته‌شده، حالت طبیعی را به مدفوع برمی‌گردانند. این مساله از اهمیت خاصی برخوردار است، چون اسهال به‌عنوان یکی از عارضه‌های جانبی در دوره شیمی‌درمانی شناخته می‌شود. همچنین در دوره شیمی‌درمانی، از مصرف مواد غذایی چرب، میوه‌های خام و غلات سبوس‌دار خودداری کنید، چون این مواد غذایی می‌توانند اسهال را تشدید کنند. غلات سبوس‌دار با یبوست مبارزه می‌کنند . از دیگر عوارض شیمی‌درمانی می‌توان به یبوست اشاره کرد. اگر در دوره شیمی‌درمانی با یبوست مواجه شدید، باید نوشیدن مقدار زیادی از مایعات و خوردن مواد غذایی سرشار از فیبر غیرمحلول مانند غلات سبوس‌دار را جدی بگیرید. میوه‌های خشک‌شده و همچنین لوبیا یا نخود خشک‌شده نیز از این نظر مفید هستند و به دستگاه گوارش کمک می‌کنند. 

وعده‌های غذایی کوچک به کاهش اشتها کمک می‌کنند . از دست دادن اشتها، از دیگر عوارض شیمی‌درمانی است. با این‌ حال، به‌ جای این‌که خودتان را به خوردن ۳ وعده غذایی حجیم و سنگین مجبور کنید، ۵ یا ۶ وعده غذایی کوچک‌تر برای هر روز در نظر بگیرید تا هم مواد مغذی را به بدن برسانید و هم انرژی بدن را در سطح مطلوبی نگه دارید. اضافه کردن مکمل‌های پروتئینی و مواد غذایی پُرکالری به رژیم غذایی نیز به شما کمک می‌کند تا وزن خودتان را در محدوده سالم حفظ کنید. با این‌ حال، همیشه با پزشک خودتان برای اختصاصی‌سازی رژیم غذایی مشورت کنید و بدون نظر او در این زمینه تصمیم نگیرید. زنجبیل به رفع حالت تهوع کمک می‌کند . شیمی‌درمانی عمدتا حالت تهوع ایجاد می‌کند، اما خوش‌بختانه زنجبیل و لیمو می‌توانند به تسکین این حالت و رفع تهوع کمک کنند. شما می‌توانید از آب‌نبات‌های زنجبیلی قبل از شروع غذا استفاده کنید یا از زنجبیل درحین غذا خوردن کمک بگیرید. در ضمن، مصرف زنجبیل به تسکین سرگیجه و مشکلات گوارشی ناشی از شیمی‌درمانی هم کمک می‌رساند. 

پیاز و سیر به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند . پیاز و سیر کبابی، پخته یا خام، همگی به‌عنوان مواد غذایی ضدسرطان توصیه می‌شوند، چون سطح بالایی از آنتی‌اکسیدان‌های مهم را به بدن می‌رسانند و قوای دفاعی بدن را برای مقابله با سرطان تقویت می‌کنند. محققان دانشگاه کورنل به این نتیجه رسیده‌اند که پیازهای مرغوب و دارای طعم غلیظ می‌توانند از رشد بعضی از سلول‌های سرطانی جلوگیری کنند. پروتئین‌های بدون چربی به حفظ انرژی و عضله‌ها کمک می‌کنند . متخصصان توصیه می‌کنند که در دوره شیمی‌درمانی از پروتئین‌های بدون چربی استفاده کنید تا هم انرژی را در سطح مطلوبی حفظ کنید و هم قوای عضلانی را در وضعیت مطلوب نگه دارید. بهترین گزینه‌های پیش روی شما عبارت‌اند از تخم‌مرغ، ماهی، توفو و مرغ. بسیاری از افراد در دوره شیمی‌درمانی نمی‌توانند از گوشت قرمز استفاده کنند، چون طعم فلز را در دهان آنان به‌وجود می‌آورد. 

چرا رژیم‌های سریع برای لاغری مناسب نیستند؟

چرا رژیم‌های سریع برای لاغری مناسب نیستند؟

رژیمی که برای لاغری انتخاب می‌کنید، باید قبل از هر چیز با سیستم بدنی شما هماهنگ باشد چون در غیر این صورت نتیجه بخش نخواهد بود. بنابراین اولین و مهمترین گام در رژیم لاغری، انتخاب آن دسته از مواد غذایی است که با ذائقه و شکل زندگی شما هماهنگ باشد. اگر می‌خواهید بی دردسر و بدون احساس گرسنگی، لاغر و خوش‌اندام شوید، مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها بهترین گزینه ممکن است. این مواد کالری بسیار کمی دارند  و به سرعت شما را سیر می‌کنند. افرادی که به خوردن گوشت تمایل زیادی دارند، می‌توانند از رژیم‌های پروتئینی که حاوی کربوهیدرات پایینی هستند، کمک بگیرند. این افراد می‌توانند از تمام گروه‌های غذایی به مقدار کم استفاده‌ کنند لیکن باید همواره کالری دریافتی روزانه خود را تحت نظر داشته باشند. یادتان باشد وقتی بیشتر از کالری دریافتی روزانه، کالری بسوزانید، ناخودآگاه به مرور لاغر می‌شوید چون چربی‌های ذخیره شده در بدن شما وارد عمل می‌شوند.


اما چرا رژیم‌های سریع برای کاهش وزن مناسب نیستند؟  در واقع رژیم‌هایی که فقط محدود به مصرف یک سری مواد غذایی خاص می‌باشند، رژیم‌های خطرناکی هستند. اگر می‌خواهید به شکلی اصولی وزن کم کنید، باید بهترین عادات غذایی را در خود تقویت و البته حفظ کنید. متخصصان تغذیه معتقدند که اگر وزن شما به سرعت پایین بیاید، به محض این‌که به عادت غذایی پیشین خود برگردید، به همان نسبت به سرعت نیز بالا خواهد رفت. روزه یا رژیم‌های کم کالری نیز ممکن است با شکست مواجه شود چون به محض این‌که از حالت رژیم یا روزه‌داری خارج شوید، میل شدیدی به مصرف مواد غذایی چرب و شیرین خواهید داشت. بنابراین اگر می‌خواهید وزن کم کنید طوری که مطمئن باشید که دیگر به وزن قبلی برنمی‌گردید، لازم است وقت زیادی صرف کنید. متخصصان تغذیه معتقدند که کلید مؤفقیت یک رژیم لاغری در افکار و ذهنیت فرد نهفته است. در حقیقت شمارش کالری مواد غذایی مصرفی و یا حذف بعضی از آنها، تا زمانی‌ که مغز فرآیند لاغری را باور و تأیید نکرده‌است، هیچ فایده‌ای نخواهد داشت!


امروزه پزشکان، روانشناسان و متخصصان اعصاب همگی معتقدند تمام رژیم‌هایی که به نوعی فرد را در خوردن محدود می‌کنند، شاید در کوتاه مدت نتیجه‌بخش باشند اما بدون شک نمی‌توانند کاهش وزن را در بلندمدت تضمین کنند. بنابراین می‌توان گفت که کلید مؤفقیت یک رژیم لاغری در بشقاب غذایی شما نیست بلکه در ذهن و افکارتان پنهان است! تحقیقات متخصصان اعصاب نشان می‌دهد که بشر در طی قرن‌های متمادی با قحطی‌‌ها و انواع گرسنگی مواجه بوده‌ است. به همین دلیل می‌توان گفت که ذهن بشر به طور طبیعی به نحوی برنامه‌ریزی شده است که می‌تواند با فقدان موادغذایی چرب مقابله کند. به محض این‌که بدن با کمبود کالری مواجه شود، مکانیسم‌های دفاعی آن فعال می‌شوند. به عنوان مثال سوخت و ساز بدن پایین می‌آید و در نتیجه ذخایر انرژی کم می‌شوند؛ تعادل هورمون‌ها در خون بهم می‌ریزد و خصوصا ترشح لپتین که هورمون سیری محسوب می‌شود،‌ به نحو چشمگیری پایین می‌آید؛ سیستم‌های ادراکی بدن تغییر می‌کنند به طوری‌ که تمایلی شدید و وسوسه‌انگیز به خوردن در فرد پدید می‌آید. در یک کلام، اگر رژیمی با شکست مواجه شود، اراده فرد زیر سؤال نمی‌رود بلکه بدون شک ذهنیت او در این میان بسیار تعیین کننده بوده‌ است. 


کارشناسان معتقدند که اگر می‌خواهید وزنتان را کم کنید و برای همیشه در وزن ایده‌آلتان باقی بمانید، باید استراتژی شما به نحوی باشد که مغزتان با این کاهش وزن مقابله نکند. بنابراین دور رژیم‌های بسیار کم کالری که محدودیت غذایی بالایی دارند را خط قرمز بکشید چون این رژیم‌ها بدن شما را با کمبودهایی مواجه می‌کند که  هیچگونه فایده‌ای نخواهدداشت مگر ولع زیاد در خوردن! به گفته متخصصان تغذیه، قبل از شروع هر گونه رژیمی، بهداشت روانی خود را حفظ  کنید! به این معنی که استرس و احساسات منفی را از خود دورنمایید چون این عوامل سیستم عصبی بدن را به هم می‌ریزد و در نتیجه گرسنگی کاذب و میل شدید به خوردن غذاهای چرب و شیرین بروز می‌کند. بنابراین برای شروع، یاد بگیرید که چگونه آرامش خود را حفظ کنید، چگونه آگاهانه غذا بخورید و چگونه با احساسات منفی مقابله نمایید...

چرا رژیم‌های سریع برای لاغری مناسب نیستند؟

طرز تهیه مرغ تنوری با سیب‌زمینی

طرز تهیه مرغ تنوری با سیب‌زمینی

سیب‌زمینی کاراملی شده با پیاز قرمز، ترکیبی عالی برای ران‌مرغی است که در فر بسیار داغ با درجه حرارت بالا پخته و آماده می‌شود. این غذا  شامی بسیار سریع، سالم و خوشمزه‌ است که اتفاقا به دلیل کم‌کالری و کم‌سدیم بودن وعده غذایی مناسبی برای سالمندان و  افراد مبتلا به دیابت هم محسوب می‌شود. علاوه بر این، ترکیبات ساده و سالم این غذا باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و حفظ سلامت قلب می‌شود. مواد لازم برای ۴ نفر : دانه خردل ۲ قاشق غذا‌خوری- آویشن تازه و خرد شده یا خشک ۲ قاشق غذا‌خوری- روغن زیتون فرابکر ۲ قاشق غذا‌خوری- نمک یک‌دوم قاشق چای‌‌خوری- فلفل تازه و آسیاب شده به میزان لازم - ران‌مرغ بدون استخوان ( بدون پوست) ۴۵۰ گرم - سیب‌زمینی بدون پوست و خرد شده (هر تکه حدود ۲ سانتی‌متر) ۲ عدد متوسط - پیاز قرمز حلقه‌ای خرد شده ( هر تکه حدود ۱ سانتی‌متر) ۱ عدد بزرگ 

طرز تهیه:برای تهیه این غذا ابتدا، فر را با حرارت ۲۳۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و بعد یک کاغذ مخصوص پخت را در سینی فر پهن کرده و در فر بگذارید تا گرم شود. سپس خردل، آویشن و ۱ قاشق غذا‌خوری روغن را با یک‌چهارم قاشق‌چای‌خوری نمک و فلفل در یک ظرف مناسب بریزید و تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنید و به‌طور مساوی و یکنواخت روی تکه‌های مرغ بریزید. حالا سیب‌زمینی‌ها و پیاز‌های خرد شده را در کاسه ریخته و ۱ قاشق غذا‌خوری روغن زیتون باقی مانده را همراه با یک‌چهارم قاشق چای‌خوری نمک و فلفل به آن‌ها اضافه کنید. مراقب دست خود باشید و با دقت سینی را از فر خارج کنید و سبزیجات را در سینی بریزید و بعد تکه‌های مرغ را هم روی سبزیجات بگذارید. مجددا سینی را در فر قرار دهید و بگذارید سبزیجات و تکه‌های ران مرغ کاملا پخته شوند به‌طوری که ترد و کمی قهوه‌ای رنگ شوند. به‌طور میانگین، زمان تقریبی برای پخت این غذا با این درجه حرارت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه خواهد بود. هر از گاهی به غذا سر بزنید و آن‌را کمی هم زده تا تمام سطح آن به‌طور مساوی پخته شود. پس از اینکه مرغ‌ها کاملا پخته شدند سینی را از فر خارج کنید و در بشقاب مناسبی اول سبزیجات را ریخته و بعد مرغ‌ها را روی آن قرار دهید. 

ارزش تغذیه‌ای : هر وعده از این غذا حاوی ۴۰۸ کیلوکالری انرژی-  ۱۷ گرم چربی (۴ گرم چربی اشباع)- ۵ گرم فیبر- ۳۴ گرم کربوهیدرات-  ۲۷ گرم پروتئین- ۳۲ میکروگرم فولات- ۸۶ میلی‌گرم کلسترول- ۱۲ گرم قند- صفر گرم شکر افزودنی- ۲۲.۴۳۱ واحد بین‌المللی ویتامین A-  ۲۶ میلی‌گرم ویتامین C 
 ۷۵ میلی‌گرم کلسیم- ۳ میلی‌گرم آهن-۵۵۴ میلی‌گرم سدیم و ۶۳۶ میلی‌گرم پتاسیم است.