کالری شمار سیب زمینی یک گیاه یک ساله است که ما از غده های موجود در ریشه آن استفاده می کنیم. زادگاه اولیه آن در آمریکای جنوبی بوده و اولین بار توسط میرزا ملکُم خان به ایران آورده شده است، برای همین در ابتدا به آن " آلو ملکُم " می گفتند و اکنون هم در بعضی شهرهای ایران کالری شمار سیب زمینی را بنام آلو می شناسند. کالری شمار سیب زمینی غنی از بتاکاروتن ( پیش ساز ویتامین A ) است که وقتی پخته می شود به آسانی جذب می شود.ساقه و برگ های کالری شمار سیب زمینی حاوی سمی بنام سولانین است، بنابراین نباید آن را مصرف کرد، ولی جوشانده رقیق شده همین برگ ها را به عنوان ماده خواب آور و آرامش دهنده اعصاب استفاده می کنند.مهم ترین ماده اصلی موجود در کالری شمار سیب زمینی نشاسته است که معمولاً 9 تا 25 درصد آن را تشکیل می دهد، از این رو برای تامین انرژی ماده مفیدی است که نسبت به غلات کمتر تحت تاثیر آفات قرار می گیرد و پرورش آن آسان تر است. امروزه روسیه و آلمان بزرگ ترین تولید کنندگان کالری شمار سیب زمینی هستند.
کالری شمار سیب زمینی تقویت کننده قلب ، محکم کننده لثه ، مسکن درد و زخم معده است. کالری شمار سیب زمینی در بین سبزیجات حاوی ویتامین C بالایی است و هر 100 گرم کالری شمار سیب زمینی 20 تا 25 میلی گرم ویتامین C دارد و برای تامین ویتامین C مورد نیاز برای جلوگیری از خونریزی لثه مفید است، ولی نکته بسیار مهم این است که در اثر ماندن در انبار و پخت نامناسب مقدار زیادی از ویتامین C آن به هدر می رود. برای اینکه کالری شمار سیب زمینی ویتامین C کمتری را از دست بدهد ، سعی کنید آن را در مقدارهای کم خریداری و نگهداری کنید و آن را با پوست بپزید . برای پخت ، اول آب را در ظرف جوش بیاورید. بعد کالری شمار سیب زمینی ها را در آن بیاندازید و پس از پخت آنها را از آب خارج کنید و نگذارید در آب گرم بمانند. کالری شمار سیب زمینی علاوه بر ویتامینC حاوی مواد مفید دیگری مثل پتاسیم ، فسفر ، آهن و منیزیم است.
کالری شمار سیب زمینی پخته شده یا کباب شده با پوست، بیشترین مقدار ویتامین ها را داراست. کالری شمار سیب زمینی حاوی مقدار زیادی ویتامین B6 است. یک فنجان کالری شمار سیب زمینی پخته 21 درصد B6 مورد نیاز روزانه شما را تامین می کند. می دانید که بسیاری از آنزیم های بدن خصوصاً آنهایی که در تبدیلات پروتئینی درگیر هستند به B6 محتاج هستند، در نتیجه برای تولید سلول های جدید احتیاج به B6 داریم . B6 برای ورزشکاران بسیار حیاتی است و به آمادگی و بازسازی بدنشان کمک می کند . پس بهتر است حتماً در رژیمشان از آن استفاده کنند. B6 در جلوگیری از سرطان نیز مفید است. پس بهتر است بزرگسالان و افراد مسن حداقل هفته ای یک بار کالری شمار سیب زمینی را جایگزین دیگر مواد نشاسته ای کنند.
میتوان کالری شمار سیب را به تنهایی بهعنوان میوهای مفید یا در سالاد میوه و کاسترد مصرف کرد. آب کالری شمار سیب از نوشیدنیهای پرمصرف در جهان است و از کالری شمار سیب در دسرهای بسیاری استفاده میشود. میتوان کالری شمار سیب را به صورت پخته، خردشده، لهشده، منجمد و حتی خشکشده مصرف کرد. در سال ۲۰۱۰ ژنوم کالری شمار سیب بهطور کامل رمزگشایی شد. این اتفاق به درک بیشتر ما از مواد تشکیلدهنده و فواید کالری شمار سیب کمک شایانی کرده است. حال به بخشی از ترکیبات تشکیلدهندهی یکی از محبوبترین و سالمترین میوههای جهان نگاهی میاندازیم. کالری شمار سیب سرشار از فیبر است که باعث تسهیل هضم مواد غذایی میشود. مصرف منظم کالری شمار سیب به حرکات روان روده، جلوگیری از یبوست و اختلالات معده کمک میکند. فیبر بخش مهمی از رژیم غذایی ماست. فیبر حجم مدفوع را افزایش میدهد و به حرکت روانتر آن کمک میکند. کالری شمار سیب با افزایش ترشح شیرههای گوارشی و معدوی باعث افزایش جذب مواد مغذی میشود. همچنین به زدودن کلسترول اضافی از رگها و عروق خونی کمک میکند و به لطف این خاصیت، سلامت قلب را تضمین میکند و احتمال بروز تصلب شرایین را کاهش میدهد.
نقش کالری شمار سیب در پیشگیری از سرطان مدتها موضوع تحقیقات مختلفی بوده است. نتایج تحقیقات حاکی از آن است که کالری شمار سیب احتمال ابتلا به سرطانها به خصوص سرطان پستان و رودهی بزرگ را کاهش میدهد. کالری شمار سیب در پیشگیری از سرطان ریه نقش چشمگیری دارد. اغلب میوهها و سبزیجات خاصیت ضدسرطانی دارند، اما در این میان کالری شمار سیب یک سر و گردن بالاتر از بقیه است. بر اساس تحقیقات نقش کالری شمار سیب در پیشگیری از سرطان ریه، متمایز و انکارناپذیر است. همچنین در صورت ابتلا به سرطان ریه، سرعت گسترش سرطان را کاهش میدهد. فرضیهها این نقش کالری شمار سیب را به وجود فیتونوترینتهایی مانند کائمفرول و کوئرستین نسبت میدهند، اما هنوز سازوکار دقیق کالری شمار سیب در پیشگیری از سرطان مشخص نیست. کالری شمار سیب باعث از بین رفتن ضعف و انرژی بخشیدن به افراد ضعیف میشود. از این رو توصیه میشود بیمارانی که در حال بهبود از بیماریاند، کالری شمار سیب مصرف کنند. کالری شمار سیب به سمزدایی بدن و افزایش سلامت عمومی فرد کمک میکند. با اینکه کالری شمار سیب پروتئین قابل توجهی ندارد، ترکیب آنتیاکسیدانهای آن با پروتئینهایش نقش مهمی در پیشگیری از ضعف و افزایش قدرت عضلات بازی میکند.
اگر تاکنون فواید کالری شمار سیب برایتان کافی نبوده است، وقت آن است که تأثیر مثبت کالری شمار سیب را بر مشکلات عصبی، بهخصوص دو بیماری آلزایمر و پارکینسون، بخوانید. ترکیبات فیتونوترینت موجود در کالری شمار سیب با خاصیت سمزدایی قطعا احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را میکاهد. اختلالات مغزی که منجر به بروز آلزایمر میشوند، با فعالیت رادیکالهای آزاد در ارتباط است و کالری شمار سیب با ترکیبات خود تا حدی این فعالیتها را کاهش میدهد. کالری شمار سیب میزان استیلکولین موجود در مغز را افزایش میدهد. استیلکولین با توانایی تمرکز، حل مسئله و حافظه در ارتباط است. در رابطه با بیماری پارکینسون، کالری شمار سیب از نابودی تدریجی سلولهای ترشحکنندهی دوپامین جلوگیری میکند. نابودی این سلولها میتواند منجر به بروز پارکینسون شود.
کالری شمار سویا گیاهی است یکساله دارای ساقه پرشاخه ، برگهای آن بیضی ، نوک تیز و سبز رنگ می باشد . میوه آن شبیه لوبیا است که در هر غلاف آن سه تا پنج دانه جدا از یکدیگر وجود دارد . رنگ دانه کالری شمار سویا بر حسب انواع مختلف متفاوت است و برنگهای زرد ، سفید ، سیاه ، خاکستری و خالدار دیده می شود . کالری شمار سویا قرنهاست که غذای مردم آسیا مخصوصا چین بوده است . چینی ها آن را همراه با برنج بعنوان غذای اصلی خود مصرف می کنند . ایالات متحده آمریکا بزرگترین تولید کننده کالری شمار سویا می باشد و تقریبا دو سوم محصول کل دنیا را تولید می کند . کالری شمار سویا در ایران بنام (لوبیا روغنی ) ، ( لوبیا چینی ) سوژا و دانه کالری شمار سویا معروف است .
کالری شمار سویا یکی از انواع حبوبات است و بومی جنوب شرقی آسیا می باشد. دانه کالری شمار سویا بدلیل کاربردهای بسیار آن و خاصیت خوراکی اش بسیار معروف می باشد. مواد غذایی حاصل از کالری شمار سویا شامل شیر کالری شمار سویا، توفو، سس کالری شمار سویا و روغن کالری شمار سویا می باشد. دانه های کالری شمار سویا حاوی مقادیر زیادی اسید فیتیک، آلفا لینولیک اسید و ایزوفلاون می باشد. تحقیقات مختلف نشان می دهد که دانه کالری شمار سویا با کاهش خطر سرطان سینه و پروستات در ارتباط است. دانه کالری شمار سویا به بزرگی یک نخود کمی مسطح و گرد است . دانه سیاه کالری شمار سویا بشتر در طب گیاهی مصرف دارد ولی از دانه زرد رنگ آن بیشتر برای روغن گیری استفاده می کنند . کالری شمار سویا بعلت داشتن پروتئین و مواد مغذی در تغذیه انسان بکار می رود . کالری شمار سویا از چین به نقاط دیگر دنیا راه یافته است و بطور وحشی در آن کشور وجود دارد . کالری شمار سویا در حدود 3500 نوع مختلف دارد که هر کدام آب و هوای مخصوصی را می خواهد .
مصرف پروتئین کالری شمار سویا در کاهش کلسترول بد و تری گلیسرید خون (نوعی چربی مرتبط با بیماری قلبی) موثر است.بیماران دیابتی پس از گذشت چندین سال در معرض خطر ابتلا به بیماری کلیوی قرار می گیرند که لازم است مصرف گوشت را محدود کنند، در این حالت کالری شما رسویا تنها پروتئین گیاهی کامل است که می تواند جانشین مصرف گوشت گردد.-آدیپونکتین پروتئینی است که از بافت چربی آزاد می شود و دارای اثر ضد دیابتیک است. پروتئین کالری شمار سویا با تحریک بافت چربی باعث افزایش این پروتئین در خون می شود و به کاهش بافت چربی بدن و تنظیم قند خون کمک می کند.-مصرف کالری شمار سویا و فرآورده های آن در بهبود و درمان بیماری دیابت موثر است. کالری شمار سویا دارای آنتی اکسیدان است، کلسترول ندارد، به تنظیم قندخون کمک می کند و سرشار از پروتئین است. -به منظور موفقیت بیشتر در کنترل قند خون، برنامه ورزشی مناسب را برای هر روز در نظر بگیرید.
تهیه کالری شمار سوسیس و کالباس در ایران بصورت کارخانهای از سال ۱۳۰۷ خورشیدی توسط یک نفر روسی بنام افونامو در بندر انزلی با یک ماشین کوچک و دستی شروع گردید که روزانه احتیاجات عدهای از اتباع خارجی آنجا را تأمین مینمود. در سال ۱۳۰۹ خورشیدی شخص دیگری بنام لیشنیسکی از اهالی شوروی سابق در بندر انزلی کارخانه کوچکی را راه اندازی کرد که روزانه۴۰–۵۰ کیلوگرم کالباس تهیه مینمود. در سال ۱۳۱۲ لیشنیسکی کارخانه خود را از انزلی به تهران منتقل نمود و با کمک آرزومان آوانسیان که در روسیه در کارخانه کالری شمار سوسیس کالباسسازی کار کرده بود و یک شخص آلمانی دیگر کارشان را در خیابان منوچهری تهران در یک پاساژ کوچک به کمک چهار تن از خانواده آرزومانیان شروع کردند که فرآوری آنها، کالری شمار سوسیس و کالباس و ژامبون بود و از ۴۰ تا ۵۰ کیلوگرم تجاوز نمیکرد. کل محصولات آنها که نیازمند ۱۶ تا ۱۸ ساعت کار روزانه بود به مصرف مهاجرین روس و ارامنه میرسید. لیشنیسکی پس از مدتی به روسیه بازگشت و کارخانه را به آرزومان واگذار کرد.
آن زمان کالری شمار سوسیس و کالباس درجه یک و بدون تقلب کیلویی ۲۰ ریال بود. در سال ۱۳۳۷ هجری شمسی اولین کارخانه بزرگ کالری شمار سوسیس و کالباس با نام آرزومان در جنوب غربی تهران واقع در یافت آباد تأسیس شد که بنیانگذار و وارث آن آرزومانیان آوانسیان است. این کارخانه پس از انقلاب تحت نام گوشتیران فعالیتش را ادامه داد که زیر مجموعه بنیاد مستضعفان بهشمار میرود.البته کارخانه کوچکی هم در سال ۱۳۰۹ هجری شمسی در تهران به نام اصل بلور مشغول بکار بود که تولید روزانه بسیار کمی داشت و توسط فردی به نام اختیاری بنا شده بود و بعداً به شاملیان و سپس به میکائیلیان واگذار شد. میکائیلیان را میتوان وارث دومین کارخانه بزرگ کالری شمار سوسیس و کالباس و مجهز به دستگاههای مدرن دانست که در ابتدا در خیابان قوامالسلطنه آغاز بکار کرد و سپس به شمسآباد نقل مکان کرد.کالری شمار سوسیس و کالباس بخش اعظم فراوردههای گوشتی مصرفی در ایران را تشکیل میدهند. مصرف سرانه کالری شمار سوسیس و کالباس در ایران تنها ۱۵۰ تا ۲۰۰گرم است، در حالی که این رقم در اروپا و آمریکا حتی به ۱۵ کیلوگرم هم میرسد.
از لحاظ تکنولوژی، تفاوت چندانی بین کالباس و کالری شمار سوسیس وجود ندارد و اختلاف آنها به قطر، درصد رطوبت، مقدار و نوع گوشت، چربی، فرمول مواد افزودنی و چاشنی و ادویهجات برمیگردد. برای ماندگاری کالباس و کالری شمار سوسیس استفاده از نگهدارندههایی همچون نیتریت سدیم و نمک استفاده میشود. این مواد از رشد میکروبها و به ویژه انواع بیهوازی مثل کلستریدیوم جلوگیری میکنند و نیز در ایجاد رنگ صورتی و طعم و بوی گوشت کالری شمار سوسیس و کالباس مؤثر هستند. حد مجاز استعمال «نیتریت» در کالری شمار سوسیس و کالباس حدود ۱۲۰ پی.پی. ام یا قسمت در میلیون است.در صورتی که در فرمولاسیون کالری شمار سوسیس و کالباس فقط از نمک طعام استفاده شود و نیتریت به کار نرود، این محصولات به رنگ سفید- خاکستری در خواهد آمد. به اینگونه فراوردهها اصطلاحاً «محصولات سفید» نیز میگویند. در صورتی که برای تهیه آنها بدون استفاده از نیتریت از گوشت گاو کم چربی به کار رود، فراوردهها به رنگی مایل به خاکستری روشن در خواهد آمد.
کالری شمار سوپ یکی از غذاهای پرطرفدار و مناسب برای زمستان محسوب میشود که به راحتی بدن را گرم کرده و حس مطبوعی ایجاد میکند. در عین حال یک کالری شمار سوپ سالم میتواند همیار لاغری هم باشد. باید بدانید که حتی رژیم لاغری کالری شمار سوپ هم داریم. این رژیم سالها قبل در آمریکا باب شد و بیمارانی که قرار بود عمل جراحی داشته باشند قبل از جراحی با این رژیم وزن کم میکردند. بعدها این رژیم به یکی از رژیمهای پرطرفدار تبدیل شد. حتی اگر نخواهید یک رژیم سخت غذایی را دنبال کنید میتوانید به راحتی با گنجاندن کالری شمار سوپ در برنامهی غذاییتان جلوی پر خوری را بگیرید و شروع به لاغر شدن بکنید. با ما همراه باشید.به طور متوسط کالری شمار سوپ از 85 درصد آب تشکیل میشود که به راحتی بدن را هیدراته میکند یعنی آب بدن را تأمین میکند. از آنجایی که از سبزیجات تهیه میشود سرشار از ویتامین؛ مواد معدنی و فیبرهای غذایی میباشد. البته باید حواستان باشد کالری شمار سوپ سبزیجات ساده با انواع دیگر کالری شمار سوپها مانند کالری شمار سوپ خامه فرق میکند. این نوع کالری شمار سوپ کم چربتر و بسیار سالمتر است.
کالری شمار سوپ یک پیش غذای فوقالعاده و سالم است و باعث میشود شما جلوی پر خوری و دریافت کالری زیاد را بگیرید. زمانی که کالری شمار سوپ را به عنوان پیش غذا میل میکنید معدهتان گرم میشود در عین اینکه احساس خوبی به شما دست میدهد و زودتر سیر میشوید.اگر از کالری شمار سوپهای آماده استفاده میکنید حواستان باشد ترکیبات درج شده رویبسته بندی را کنترل کنید. میزان سبزیجات این کالری شمار سوپها باید زیاد و میزان چربیآنها کم باشد. حواستان باشد محصولاتی را انتخاب کنید که حاوی کمترین میزان سدیم (نمک) و طعم دهنده ها استدر واقع کالری شمار سوپ بخشی از معده را از همان ابتدا اشغال میکند و نمیگذارد غذای سنگین و پرکالری میل کنید. در این صورت به جای اینکه یک بشقاب پر برنج بخورید و یا غذاهای پر چرب دیگر میل کنید آن هم با حجم زیاد، گرسنگی خود را با آب و سبزیجات مفید رفع کردهاید. در عین حال کلی ویتامین هم عایدتان شده است.به طور کلی کالری شمار سوپهای معمولی از آب، چند نوع سبزیجات، آب مرغ و مقدار کمی روغن مانند کره یا روغن معمولی طبخ میشود. استفاده از مقدار خیلی کم یعنی اندازه یک فندق کره یا کمی روغن کافی است.
باید بدانید هر چه میزان روغنی که به کالری شمار سوپ اضافه میکنید کم باشد کالری کمتری دریافت میکنید. توجه داشته باشید برای هر 200 گرم کالری شمار سوپ بین 60 تا 80 گرم سبزیجات لازم دارید و این سالمترین نوع کالری شمار سوپ است.یک نوع کالری شمار سوپ دیگر نیز وجود دارد که با جو، مقداری سبزیجات مانند سیب زمینی و هویج، شیر و خامه تهیه میشود. این کالری شمار سوپ بسیار لذیذ است اما در عین حال به دلیل استفاده از شیر و خامه کالری بیشتری دارد. اگر از طرفداران این کالری شمار سوپ هستید بهتر است در تهیهی آن از شیر کم چرب استفاده کرده و میزان خامه را کاهش دهید. سعی کنید هویج و سبزیجات بیشتری به آن اضافه کنید.اگر از کالری شمار سوپهای آماده استفاده میکنید حواستان باشد ترکیبات درج شده روی بسته بندی را کنترل کنید. میزان سبزیجات این کالری شمار سوپها باید زیاد و میزان چربی آنها کم باشد. حواستان باشد محصولاتی را انتخاب کنید که حاوی کمترین میزان سدیم (نمک) و طعم دهنده ها است.
از کالری شمار سنگدان مرغ میتوانید در تهیه انواع خورشتها و خوراکها به شرط شست و شوی دقیق استفاده کنید و از طعم لذیذ و خواص زیاد آن بهرهمند شوید.اگر به دنبال خوراکیهای پروئتینی هستید کالری شمار سنگدان مرغ را فراموش نکنید، براساس تحقیقات سنگدان و دل و قلوه مرغ دارای ۲ گرم چربی، ۷۸ میلی گرم سدیم، ۱۰۷ کالری و حدود ۲۷۲ میلی گرم کلسترول است که میتواند یک وعده غذایی مفید برای افراد بزرگسال باشد.این میزان از چربی وکلسترول میتواند نیاز تغذیهای بیماران مبتلا به مشکلات قلبی عروقی را برطرف کند بدون آنکه فرد با تشدید علائم بیماری مواجه شود.فقر آهن را با کالری شمار سنگدان مرغ ریشه کن کنیدآهن برای رشد بدن، تامین انرژی مورد نیاز، تولید سلولهای خونی، هموگلوبین و میوگلوبین که وظیفه حمل اکسیژن در خون را دارند بسیار ضروری است.کارشناسان بهداشتی توصیه میکنند افراد بزرگسال روزانه بین ۸ الی ۱۸ میلی گرم آهن برای تامین انرژی مورد نیاز بدن خود مصرف کنند.
براساس تحقیقات در کالری شمار سنگدان مرغ مقادیر بالایی از آهن وجود دارد و افرادی که دچار کم خونی هستند به ویژه خانمها میتوانند از این ماده خوراکی به عنوان یک ماده مکمل درمانی استفاده کنند.درمان ریزش موی سر با مصرف کالری شمار سنگدان مرغاز جمله دیگر مواد مغذی در کالری شمار سنگدان مرغ، ویتامین B۳ و نیاسین است که هر دو برای درمان مشکل استرس، تعدیل هورمونهای جنسی در غده فوق کلیوی، بهبود گردش خون، سلامت موها و جلوگیری از ریزش موی سر و بهبود قدرت بینایی موثر هستند.مصرف مواد خوراکی حاوی نیاسین همچنین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و سم زدایی از کبد میشود، براساسی پژوهشها میزان نیاسین مورد نیاز روزانه مردان بالغ ۱۶ میلی گرم، زنان ۱۴، زنان باردار ۱۸ و زنان شیرده ۱۷ میلی گرم است.
در کالری شمار سنگدان مرغ حدود ۴ میلی گرم نیاسین است و میتواند یک خوراک مقوی برای زنان باردار باشد و به رشد جنین کمک کند.ریبوفلاوین نیز جزء اصلی در ویتامین B۲ است که برای سلامت پوست، مو، چشم و کبد بسیار مفید است.این ماده نوعی آنتی اکسیدان قوی است و میتواند ازبدن در مقابل تشکیل رادیکالهای آزاد ناشی از تجزیه مواد خوراکی در بدن محافظت کند.براساس تحقیقات ایجاد رادیکالهای آزاد یکی از موارد ابتلای افراد به انواع بیماریها از جمله سرطان است. کالری شمار سنگدان مرغ را میتوانید به صورت پخته، کبابی، بخار پز و حتی سرخ شده به همراه انواع خوراکها و خورشتها مصرف کنید، اما کارشناسان توصیه میکنند برای بدست آوردن درصد بالاتری از مواد مغذی موجود در کالری شمار سنگدان مرغ افراد آن را به صورت بخار پز و پخته مصرف کنند.
کالری شمار سنجد گیاهی درختی است از خانواده ی کالری شمار سنجدیان که در آب و هوای معتدل می روید. برگ های باریک و مخملی شکل و میوه هایی قهوه ای رنگ و خوراکی دارد که از هسته ی آن در تهیه ی برخی داروها استفاده می شود.به فارسی به طور کلی کالری شمار سنجد نامیده می شود ولی در مناطق گوناگون ایران دارای نام های محلی است، در کردستان آن را " سرین چک "، در آذربایجان " ایده- ایکده " در اطراف تهران " پستانک " و در اصفهان " غبیده بادام " گفته می شود. در کتب سنتی با نام های " چوب دانه، نقد، بل " نام برده شده است. کالری شمار سنجد برای درمان بسیاری از بیماری ها از جمله، بیماری های دندان، اسهال، زخم معده و نیز جلوگیری از خون ریزی استفاده می شود. کالری شمار سنجد، یکی از چیدنی های سفره ی هفت سین است که اگر با خواص فراوان آن آشنا شوید حتما آن را در برنامه غذایی هر روز تان جای می دهید. کالری شمار سنجد میوه ای درختی است که به علت قابلیت سازگاری بالایی که با محیط دارد، می توان در بسیاری از مناطق جهان، آن را به عمل آورد.
میوه ی کالری شمار سنجد دو نوع کوچک و بزرگ دارد که بزرگ آن دارای پوستی نازک و مغزی آردی تر است و به نام کالری شمار سنجد آردی معروف است. طعم این میوه مقداری گس است و دارای طبیعت سرد و خشک می باشد و از لحاظ غذایی کم کالری است. کالری شمار سنجد، دارای خواص دارویی و صنعتی مختلفی است که به برخی از آن ها اشاره می کنیم:* بهترین اثر کالری شمار سنجد، رفع کمبود ویتامین c بدن است و خوردن آن، از ورود عفونت به بدن پیشگیری می کند. کالری شمار سنجد دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی می باشد.* خاصیت ضد التهابی دارد.* ضد اسهال و قابض است. جوشانده برگ کالری شمار سنجد، بهترین دارو برای اسهال کودکان است.* پودر هسته ی کالری شمار سنجد در درمان التهاب های حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان می کند.* ضد تب و درد است.* بادشکن و مقوی قلب است و سردرد را تسکین می دهد.* از ریشه آن در صنعت عطرسازی استفاده می شود.* از گل آن برای التیام زخم استفاده می شود.* کم کالری و مقوی معده است.
کالری شمار سنجد پخته شده در روغن زیتون، درد مفاصل و خارش پوست را درمان می کند و برای رشد مو مفید است.سودمندی کالری شمار سنجد برای درمان آرتروز پژوهشگران به سودمندی استفاده از عصاره ی کالری شمار سنجد برای درمان آرتروز پی بردند. چند تن از پژوهشگران دانشگاه های علوم پزشکی بقیه الله ، شهید بهشتی و تهران، تأثیر قرص عصاره کالری شمار سنجد و استامینوفن را در کاهش درد 120 بیمار مبتلا به آرتروز زانو با درد متوسط تا شدید بررسی کردند. بیماران به مدت 7 هفته با قرص های عصاره کالری شمار سنجد و استامینوفن تحت درمان قرار گرفتند. بر پایه این بررسی که مشروح آن در مجله پزشکی کوثر منتشر شد، برای کاهش درد ناشی از آرتروز، استفاده از عصاره ی گیاهی کالری شمار سنجد موثرتر از استامینوفن است. کالری شمار سنجد در احادیثگوشتش گوشت می آورد، استخوانش استخوان می رویاند و پوستش پوست آور است. کلیه ها را گرم و معده را دباغی می کند و ایمن از بواسیر و ادرار قطره قطره است. ساق ها را نیرو می بخشد، جذام را ریشه کن می کند و برای تب سودمند است.
کالری شمار سمنو از جوانه گندم تهیه می شود این غذا بسیار موی و سرشار از خاصیت است می توانید با ارزش تغذیه ای و کالری این ماده غذایی آشنا شوید خانم های شیرده و کودکان بهتر است از این غذای خوشمزه بیشتر مصرف کنند در ادامه با روش های موثر برای سوزاندن کالری کالری شمار سمنو اشنا خواهید شد .کالری شمار سمنو مظهر صبر و مقاومت و قدرت است .این میوه داروی طول عمر و آرامش اعصاب است و شیرافزا میباشد ؛ از این رو هم برای مادران شیرده و هم به علت مقوی بودن، برای زنان باردار، بسیار مفید است.گرچه کالری شمار سمنو پروتئین زیاد و چربی کمی دارد، اما بیشتر حجم محصول را مواد کربوهیدراتی (قند) تشکیل میدهد.
البته قند کالری شمار سمنو در مقایسه با ساکاروز،شیرینی کمتری دارد، اما این دلیلی نمیشود که افراد در مصرف آن زیادهروی کنند. این قند در بدن، تولید انرژی کرده و مازاد آن موجب چاقی میشود و برای مبتلایان به دیابت و چربی خون بالا محدودیت مصرف دارد.ویژگی های تغذیه ای کالری شمار سمنو کالری شمار سمنو ارزش تغذیه ای کالری شمارسمنو : داراى ویتامین هاى K، E، A و گروه ویتامین هاى B و مواد مهم دیگر مانند: فسفر، کروم ، روى، سلنیوم، آهن و مس است. کالری شمار سمنو را از عصاره جوانه گندم تازه و آرد کامل گندم تهیه مى کنند. کالری شمار سمنو خوشمزه وشیرین است و این در حالى است که به آن هیچ نوع ماده شیرین کننده اضافه نمى کنند.
علت شیرینى کالری شمار سمنو ترکیب عصاره جوانه گندم با آرد کامل است که طعم شیرین به آن مى دهد. مواد و ویتامین هاى موجود در گندم و جوانه آن ارزش غذایى فراوانى دارد. کالری شمارسمنو مغذى و انرژى زا است و بویژه براى ورزشکاران پرورش اندام بسیار مفید است. کالری شمار سمنویی که به صورت فلهای تهیه شود، میتواند حاوی مقادیر زیاد شکر باشد. همچنین از خرید کالری شمار سمنویی که در اماکن عمومی به صورت روباز در معرض انواع آلودگیهای ویروسی، عفونی و هوای آلوده به سرب و جیوه است، اجتناب کنید. کالری شمار سمنو به دلیل بافت چسبناک مستعد پذیرش انواع آلودگیها بوده و طعم ترشیدگی و مزه کپک نشاندهنده فساد آن است.
کالری شمار سمبوسه با مخلوط های گوناگونی که از فرآورده های گوشتی، سبزیجات یا سیب زمینی است در برش های نان لواش پیچیده و سرخ می شود، کالری شمار سمبوسه در حالی که این ترکیبات درون خمیر نان قرار گیرد به آن پیراشکی گویند.بسیاری از خانواده ها کالری شمار سمبوسه و پیراشکی مرغ و گوشت را سالم ترین و مقوی ترین نوع این لقمه ها می دانند و اغلب این نوع پیراشکی را برای کودکان می خرند، غافل از این که اغلب لقمه هایی که ترکیبات گوشتی آن درون نان یا خمیر ضخیم قرار می گیرد به دلیل آن که در مدت زمانی کوتاه سرخ می شود به طور کامل مغز پخت نشده و احتمال بیماری زایی و مسمومیت زایی بالایی بخصوص در کودکان دارد.از سوی دیگر به دلیل آن که اغلب این کالری شمار سمبوسه ها به دلیل افزودنی ها و سبزیجات معطر و برشته شدن در روغن ترد و لذیذ می شوند،
برخی تهیه کنندگان کالری شمار سمبوسه از این موضوع سوء استفاده کرده و محتویات این محصولات را با نامرغوب ترین فرآورده های گوشتی که گاهی تاریخ مصرف گذشته دارد در روغن های گریس شده ناسالم سرخ می کنند و از همه بدتر پشت ویترین های شیشه ای در مجاورت لامپ های پرحرارت یا نور خورشید قرار می دهند. کالری شمار سمبوسه و لقمه هایی که به دلیل دارا بودن فرآورده های گوشتی فساد پذیربوده و باید پس از تولید بلافاصله در یخچال نگهداری شود!این را هم بدانید روغن جذب شده در نان و خمیر انواع کالری شمار سمبوسه و پیراشکی های گوشتی، کرمدار و شکری در مجاورت با نور، حرارت و هوا سریع تجزیه و تبدیل به ترکیبات سرطانزا می شود. تغییر رنگ طلایی خمیر پیراشکی یا نان کالری شمار سمبوسه به رنگ قهوه ای تیره نشان دهنده ایجاد ترکیب سرطان زای آکریلامید است که مهم ترین عارضه آن صدمه به کبد و ناباروری است.کالری شمار سمبوسه و پیراشکی تنوری بهتر است .
به گزارش یورفان از آنجا که خمیر کالری شمار سمبوسه و پیراشکی از آرد تهیه می شود و اغلب با جوش شیرین یا مواد بهبود دهنده پفکی و اسفنجی می شود و بر میزان خلل و فرج آن افزوده می شود، در حین سرخ شدن، روغن زیادی را به خود جذب کرده و پس از برشته شدن به هیچ روشی نمی توان روغن مازاد آن را خارج کرد. از سوی دیگر اگر کالری شمار سمبوسه و این لقمه ها حاوی سبزیجاتی چون کدو، بادمجان، سیب زمینی و قارچ باشد در مقایسه با دیگر پیراشکی ها روغن بیشتری جذب کرده و پرکالری تر می شود.حال اگر کالری شمار سمبوسه یا انواع پیراشکی به صورت خانگی و از مواد اولیه سالم تهیه و به وسیله فر یا به صورت تنوری پخته شود گزینه مناسب تری است. اما همیشه به یاد داشته باشید تعادل در مصرف خوراکی های هوسی یک نکته کمک کننده برای داشتن یک برنامه غذایی سالم است.
از همبرگر تا سس سالاد، سس کالری شمار مایونز در بسیاری از ظروف غذا استفاده می شود. سس کالری شمار مایونز هم چنین به عنوان یک پایه برای برخی از سس های دیگر استفاده می گردد. این مقاله اطلاعاتی در مورد ارزش غذایی این ماده فراهم می کند.سس کالری شمار مایونز می تواند به عنوان یک سس غلیظ و خامه ای ساخته شده از روغن، زرده تخم مرغ، آب لیمو یا سرکه و ادویه، توصیف شود. این ماده به عنوان چاشنی استفاده می شود. سس هایی را که شما در سوپر مارکت تهیه می کنید، اگر در یخچال نگه داری شوند، معمولاً تا شش ماه سالم می مانند. بر اساس قوانین ایالات متحده، کالری شمار مایونز به جز در نسخه های کم چرب و بدون چربی، باید حداقل شامل 65 درصد روغن در وزن مشخص خود باشد.
سس کالری شمار مایونز یک امولسیون است (امولسیون، مخلوطی از دو مایع است که به طور معمول نمی توانند ترکیب شود و معمولاً اگر امولسیفایر اضافه نشود، جدا از هم باقی می مانند. از زرده تخم مرغ به عنوان امولسیفایر استفاده می شود. این یک امولسیون پایدار از روغن، سرکه یا آب لیمو است. شما می توانید از گیاهان و ادویهجات برای تزیین آن استفاده نمایید. امولسیون ها مخلوط را ثابت نگه می دارند. تخم مرغ ها، خردل و ژلاتین، امولسیون های معمول مورد استفاده می باشند. زرده تخم مرغ حاوی لسیتین است که یک امولسیفایر چربی است.سس کالری شمار مایونز به طور کلی به عنوان پایه ای برای سس های دیگر مانند سس تارتار و هزار جزیره و سس سالاد استفاده می شود. سس هلندی به عنوان مثال، یکی دیگر از سس های امولسیون کلاسیک است. این سس ترکیبی از کره و زرده تخم مرغ، آب لیمو و یا سرکه است. رنگ آن کرم رنگ می باشد و می تواند غلیظ یا رقیق باشد. مواد تشکیل دهنده آن ممکن است از جایی به جای دیگر متفاوت باشد. سس روسی از مخلوط سس کالری شمار مایونز و سس گوجه فرنگی به دست می آید.
کالری شمار مایونزهای خانگی تقریباً 75 درصد چربی دارند، درحالی که کالری شمار مایونزهای تهیه شده در کارخانه، 65 تا 70 درصد چربی دارند. در تهیه سس های کالری شمار مایونز کارخانه ای، معمولاً به جای بخشی و یا حتی گاهی به جای کل زرده تخم مرغ مصرفی، آب به کار می برند. البته باید مواد دیگری همچون لسیتین یا دیگر مواد امولسیون کننده هم چون سویا به سس کالری شمار مایونز تهیه شده با آب اضافه گردد. سس کالری شمار مایونز کم چرب را از نشاسته، ژل سلولز و دیگر موادی که ماده حاصله را از نظر بافت، شبیه کالری شمار مایونز واقعی کند، تهیه می نمایند.کالری شمار مایونز را تنها به صورت سرد مصرف می کنند .معمولاً همراه با انواع ساندویچ و یا همراه با سیب زمینی سرخ کرده. فرانسوی ها سس کالری شمار مایونز را به همراه مرغ سرد، تخم مرغ سفت سرد و بسیاری غذاهای دیگر به کار می برند.